Julhelgen

Då var julhelgen över för denna gången.. Varför går det så fort jämt?

Det har varit super bra i alla fall. Kvällen innan julafton kom Sofia hit och hälsade på, himla trevligt! Julaftonsmorgonen blev tidig med lite julklappsbyte med Erik innan jag åkte till jobbet. Det var ganska kul att jobba ändå. Slutade vid tolv och åkte hem till Fjälster. Julmat hos farmor och allt det vanliga. Tomten kom även i år ;) Fick en massa fina saker! När vi var klara åkte jag till Eriks moster för att få vara med honom lite. En bra dag helt enkelt!

Juldagen var det Metropol som vanligt, knökfullt med folk och varmt som bara den men det var roligt :) igår var vi trötta och slöade innan vi åkte till Eriks mormor på kvällen. Idag har vi tagit det lugnt, handlat och lite annat.

I morgon är det måndag igen.. Dags att sätta igång med lite skolarbete så jag hinner bli klar.. Ska även in till Vimmerby och byta bil igen..

(Bilder kommer sen)

God Jul!

Julaftonsmorgon, härligt! Har myst lite nu innan jag ska väcka Erik för lite julklappsutdelning. Sen bär det ju av mot jobbet en stund..

Längtar tills jag jobbat klart och farmors julmat :)

God Jul till er alla!!

Helgen

Helgen var som sagt bra. Erik åkte till Linköping me några kompisar och jag åkte hem till Fjälster. Farmor och jag gjorde knäck och ett annat godis som tyvärr blev misslyckat.. Sen passade jag på att ta en ridtur på Bells i snön. Det var otroligt underbart att få galoppera i snön :)

På eftermiddagen kom kusinerna från Västervik och då spelade vi lite spel, var i stallet, kollade på film och annat.. Det var kul!



 

 






Måndag..

Då var vi inne i julveckan :) Härligt!!

Helgen var jättebra, kommer bilder sen..

Idag har jag kört Saaben för sista gången... När jag skulle åka från skolan hade kopplingen lagt av. Så tack och hej till den bilen.. Synd att det skulle hända nu bara ett par veckor innan jag ska köpa pappas bil.. Men det löser sig förhoppningsvis så bra att jag får låna en bil lite billigt från bilaffärn. Idag fick jag ta pappas bil hem.


Härlig fredag!

Har haft en hemmaplugg-dag idag. Dock har det kanske inte blivit så mycket plugg.. Däremot har jag storhandlat, gjort lite julgodis och bakat saffransbullar! Dessutom har jag tagit en promenad i det härliga vädret med. Solen sken, det var snö och underbart kallt!! Längtar verkligen till imorn då jag ska till Fjälster. Ska sova där tror jag också då Erik ska till Linköping över natten.. Har inte sovit i Fjälster sen vi flyttade för snart exakt ett år sen..

Snart ska jag börja med kvällens middag: potatisgratäng och fläskfile. Gott!

Snö, snö, snö!

Herregud vad det har snöat idag! Ska inte klaga då jag gillar snön, men det kan få lugna ner sig lite nu så man kan få fram bilen på morgonen och köra på vägarna ;) Längtar till lördag då jag ska ta en ridtur i snön!! Blev ingen igår pga att det snöade så mycket... Lika bra det. Fick iaf en stund med hästarna i stallet.

Julafton kommer bli en dag där det är fullt upp.. Dem ringde från jobbet idag och behövde någon till julaftons förmiddag.. Frågade om de hade ringt till alla och det hade dem så snäll som jag är så tackade ja jag.. Passet är till 12 och maten hos farmor är vid 13 så det är ju ingen panik. Dock börjar jag vid sju så morgonmyset här hemma med Erik försvinner.. Men vi får försöka ta igen det på kvällen! :)

Julbilder

När jag ändå håller på och laddar upp bilder kan jag ju visa några julbilder :)

 
















Bilder

Det var längesen jag la upp några bilder, kan bero på att jag inte tar så himla mycket kort längre.. Här är några i alla fall :)



Min fina Stumpen på Bella






Stiev ligger o myser på sitt hus



Fanny och Julia



Så här ser det ut utanför fönstret idag :)


Har jag kanske övervunnit min rädsla för sprutor nu?

Hade skola till tolv idag och sen tog jag en sväng på stan för att handla de sista julklapparna. Är så gott som klar nu :) Fick också sällskap av Erik som också skulle handla sina sista julklappar..
När vi var klara på stan gick vi för att ta sprutan för svininfluensan. Jag hade ju fått förbereda mig ganska länge för den där sprutan så på väg dit kändes det som ingenting. Nackdelen var att de va lite kö.. Då hinner man ju se alla andra som får sprutor, fy. Men när jag väl kom fram så tittade jag bara åt ett annat håll och vips så va de över. Lätt som en plätt ju!

VFU:n är slut..

Tillbaka till det normala igen... Min långa VFU är nu slut.. Det kändes väldigt sorgligt att styra bilen mot Vimmerby istället för Silverdalen idag.. Saknar redan alla underbara barn. Får hoppas på att jag snart får komma tillbaka :)

Helgen har varit bra, har hunnit med en hel del, och igår gjorde vi lite julgodis här i stugan!

Idag var det alltså skola igen, inte allt för roligt. Skönt att det snart är jul!! Har nog aldrig längtat så här mycket efter julen.

varför?

Ibland förstår jag inte hur vissa människor tänker.. Varför försöka visa för andra att man är något man inte är. Tror det är osäkerhet. Jag vet var jag har dig nu..

Andra advent

Idag har jag julkänsla här hemma, har gjort pepparkaksdeg och kardemummaskorpor :) Funderar på att sätta igång med knäck också.

Igår var jag med och jagade, härligt att gå i skogen fast att det inte var det bästa vädret man kunnat önska sig. Det bjöds på grillad korv också, det var gott efter några timmars drev. Var dock inte med hela tiden då jag var privatchaufför åt farmor också.. Självklart sköt dem en älgkalv när jag inte var med..

Helgen har varit lugn och skön!!


Onsdag

Idag har min lärare från Kalmar varit på besök som sagt. Han kollade på när jag hade lektion med 4-5:orna om sinnena. Sen blev det lite samtal med honom och mina handledare. Det känns bra att få mycket beröm och lite kritik, man är ju absolut inte fullärd och man vill veta vad man kan förbättra. Nu har jag fått lite tips som jag ska fundera på i morgon när jag har lektioner!

Nu ska jag planera lite inför morgondagens matte- och sinneslektioner! Sen blir det en promenad ute i kylan.

Två veckor kvar

Nu är jag inne på näst sista veckan av vFU:n. I morgon kommer en av mina lärare från Kalmar, han ska vara med en stund när jag har lektion och sen ska han prata med mig och mina handledare. Får hoppas det går bra :)

Lägenheten är nu julpyntad, men färdig är jag inte än. Har fortfarande pyssellust ;) Ska ta och sätta igång med ett litet pyssel i lera nu!


RSS 2.0