Längtar!

Längtar till helgen för ja längtar hem till Fjälster!




Pratade med Erik nyss och då bestämde vi att vi ska va hemma i Fjälster stort sett hela helgen :) Saknar hästarna o så vill ja gosa lite me min kanin, de va längesen! Sen kollade ja på bilder på kalvarna o vill hälsa på dem med, hehe. Givetvis saknar ja pappa o Fanny o farmor o farfar me. O Annelie så klart! Ska bli skönt att komma hem!






















 

Trött efter en heldag med matematik!

Nu ligger jag i soffan o tar det lugnt! Idag är jag trött, somnade inte så tidigt igår och imorse hade jag träningsvärk efter cykelpasset igår som var otroligt skönt och givande! Jag kom iaf upp imorse men när jag kommit upp till Ica där jag skulle ta bussen så upptäckte jag att jag hade glömt busskortet hemma. Så de var bara till o slänga sig upp på cykeln igen och cykla fort som attan till lägenheten och leta efter det.. När jag väl är där så ligger inte busskortet där jag visste att jag lagt det när ja la ut det. Kollar i plånboken en gång och då ligger det där i så ja hade det med mig hela tiden.. Men så kan de bli ibland och det innebar ju att ja fick lite extra motion eftersom ja fick cykla fram och tillbaks till stationen idag. Bra det eftersom jag verkligen inte känner för att träna idag..

Idag var det ju då kompetensutvecking och vi hade olika föreläsningar och stationer som alla handlade om matte. Min mattelärare från första kursen var där och hade olika aktiviteter kring ute-matte, det var riktigt intressant och inspirerande! Måste komma ihåg o skriva ner allt lite senare så jag kommer ihåg det om ett par år! Det belv trots allt en intressant dag och jag hade kul med min handledare, det kändes som att jag verkligen fick ut något!

När jag kom till Växjö igen så tog jag en liten tur på stan idag igen, vi var på IKEA o åt lunch idag o då blev jag så sugen på o handla! Jag upptäckte en affär som ja inte vart inne i tidigare o där hade de otroligt mycke fint. En typisk Emma affär :) Nu ska jag plocka iordning lite och senska jag gå bort till Linns lägenhet o kolla på Bonde söker fru. Tråkigt o sitta där själv bara..

Allt kommer bli bra sen :)

Träning?

Då var dag två avklarad! Den kändes bättre faktiskt och nu är vi en dag närmre helgen, SKÖNT! Imorgon är eleverna då lediga så då blir det kompetensutveckling i matematik, ska bli intressant! Får hoppas på att det inte blir en jättelång dag bara.. Idag slutade jag halv fyra och var hemma i lägenheten halv sex.. Nu sitter jag och funderar på om jag ska träna ikväll eller inte, har ett cykelpass bokat vid halv åtta och är sugen på att träna men det är så förbaskat kallt ute! Tur jag slipper cykla iaf. De får nog bli lite träning, det skadar ju aldrig. Blir så sent innan jag kan komma till sängs bara men aldrig att jag sitter här o ugglar helt själv hela kvällen!

Första VFU dagen avklarad!

Jahopp då har en måndag gått lite sakta framåt, snart är det dags att krypa till sängs igen! Får hoppas på att det inte blåser lika mycket inatt, de blev så kallt här i min lägenhet igår natt.. Jag kom iaf upp ur sängen imorse och kom på tåget till Älmhult. Min handledare är helt OK och de andra i personalen är jättesnälla och vänliga. Men känner ändå att jag längtar tills det är över.. Kanske beror på att det blir tidiga morgnar? Eller att ja helt enkelt inte vill jobba på mellanstadiet. Vill ju ha lågstadiet! Sen kan det bero på att jag längtar hem med, Linn jag saknar dig!!

Fick sluta vid ett idag och sprang till tåget för att hinna med det, skönt att komma hem tidigt. De lär bli sena dagar resten av veckan.. Jag passade på att ta en sväng på stan och kolla lite julklappar, men eftersom det är lite knapert i kassan fram till imorgon så köpte jag inget. får bli nån annan dag :) Sen åkte jag hemåt en sväng och därefter åkte jag och tränade, först ett pass vattengympa och sen simmade jag lite. Det känns otroligt skönt i kroppen nu. Härlig känsla!

Nu ska jag kolla på gårdagens avsnitt av Ensam mamma söker och sedan blir det sängen!

Ensam

Jaha då var de söndag igen o denna söndagskväll är jag själv :( Brukar ju ha sån tur att jag kan åka ner till Växjö på måndagarna men den här gången gick inte det eftersom jag ska ha VFU denna vecka.. ska vara i Älmhult och mpste åka från station vid tio i sju! Så därför fick jag och älsklingen skiljas åt redan vid tre idag eftersom han skulle jobba. Men jag får väl trösta mig med att det har varit en mysig helg! Dock lite för kort men snart får jag tillbringa varenda dag med min underbaraste! Har inte varit hemma i Fjälster i helgen så jag lär nog längta hem en del i veckan.

Inför VFU:n har jag lite blandade känslor, det ska bli kul men jag hade hellre vart här i Växjö. Men jag antar att om jag bara går in med en positiv inställning så ska det nog gå.Ska ju bli kul o komma ut i verksamheten!
Nu ska jag kolla lite TV-program på datorn innnan jag ska sova!

Mitt hjärta gråter..

Helg!

Nu är det snart helg, ska bara upp till skolan och ha seminarie nu innnan bussen går mot Hultsfred! Har lite ont i huvudet idag men det beror väl på den sena kvällen/natten igår, vid tre ungefär var Emelie och Linn klara och då fick jag sova, hehe. Men det var en väldigt trevlig pluggdag och natt med skratt och annat. Tog en sovmorgon idag och gick upp vid klockan elva, skönt.

Nej nu ska jag snart kila upp till skolan så måste poacka ned det sista! Ska kolla posten med och jag hoppas att jag har fått ett glädjande brev!

Klar!

Nu är jag klar och det känns otroligt skönt, dock får man lite panik när man läser igenom andras texter och ser att de skriver om saker som man inte tagit upp.. Men oftast brukar det vara rätt från början och börjar man ändra så blir det nog helt fel.. Får hoppas på det bästa nu! Imorgon, eller ja idag, få vi reda på den förra tentan, nervöst och spännande! Sen ska jag hem till gubben min! Nu måste jag fixa lite inför imorgon så jag kan få sova till elva eller tolv, om jag har lust för det!

Nu stänger bibblan

Fick nyss ett meddelande i högtalarna om att biblioteket stänger så nu ska vi packa ihop och snart påbörja vår kväll hemma hos mig!

Uppdatering

Har fått lite tjat om uppdatering från Linns sida, men det är inte för att hon är intresserad av mig och mitt liv utan för att hon måste ha något att göra under sina pauser.. Vi var nyss nere och inhandlade lite energi, vi börjar bli rätt trötta nu, jag är nog allra tröttast tror jag. Har tom övervägt att börja plugga i tolv timmar samma dag jag ska på fest för när man blir så här trött så blir man väldigt trött och flummig nu. Bara av att jag sa det så känner jag att jag borde sluta med pluggandet omedelbart. MEN, på schemat ikväll står det uppesittarkväll hemma hos mig med plugg och diverse tillhörigheter. De där två kan få sitta o plugga, men jag ska sova :P


Plugg plugg plugg

Nu sitter jag här i bibblan igen. har tagit mig en paus nu. Det måste man ju ha för att orka med allt. Förhoppningsvis så kanske jag slipper sitta här till tio ikväll, om jag jobbar på duktigt vill säga. Jag får alltid en tanke om att jag gör helt fel när jag tycker att något är lätt.. Om alla andra säger att det är svårt dessutom så får man ju sig en tankeställare..

Imorgon är det fredag igen! Längtar som vanligt enormt mycket efter helg! Dock är det en lång dag imorgon innan jag får sätta mig på bussen, tentan ska vara klar klockan ett och då har vi seminarie inför VFU:n, men om jag har riktigt mycket tur så kanske jag går gå tidigare så jag hinner med bussen som går klockan tre. Får hoppas på det!

Det är bara några veckor kvar nu, tiden går fort. Jag måste börja köpa julklappar nästa vecka! Pengarna som kommer in nästa tisdag lär försvinna lika fort..

Nej nu är det väl bäst att jag fortsätter!

Bonde söker fru

Nu sitter jag hemma hos Linn och vi har ätit lax och potatismos, supergott :) Vi gick från biblioteket vid halv tre för att ja hade tvättid klockan tre och sen var vi och handlade lite, jag handlade frukt och lite annat till imorgon då det blir heldag på bibblan. Det gick rätt bra med plugget idag, men måste jobba på ordentligt imorgon, men samtidigt vet jag att jag jobbar bäst under press så det ska nog gå.

Nu blir det Bonde söker fru och sen måste jag hem och lägga mig eftersom det blir en lång dag imorn. Måste väl läsa lite innnan jag somnar med..




Satt och kollade igenom en massa gamla bilder och kom fram till att man förändras väldigt mycket mellan åren, den här bilden är tagen för 2 ½ år sen..


Biblioteket

Jaha nu sitter jag här i bibblan o ska snart börja med tentan. Den ser inte så farlig ut och den ska vara på mindre sidor än det har ryktats om så de känns rätt skönt. Tycker att alla borde gå in med en positiv inställning, hur ska man klara något om man bara tror att man inte kommer klara det?

Jag tänker iaf tänka att ja kommer klara det, det är en förutsättning för mig. Sen får vi se hur de går ;)

Laddar inför hemtenta

Dagen har bestått av föreläsningar och tenta-plugg.. Fick en skön sovmorgon och sedan var jag på två intressanta föreläsningar, de bästa på länge faktiskt! Sen gick Linn och jag till bibblan för att läsa lite inför tentan som sätter igång imorgon.. Läste i en väldigt intressant bok faktiskt, men efter ett tag så blev jag väldigt trött på att läsa så då var det inte så intressant längre. Får hoppas på att det är någorlunda lätta frågor som vi ska besvara, hoppas att det handlar mycket om grupper och olika processer. Mycket av det vi läser nu och det vi läste om i förra kursen är återkommande från gymnasiet så jag tycker inte att det har varit så svårt än men det lär de väl bli..

Nu har jag precis ätit mat och kollat på söndagens avsnitt av Ensam mamma söker, längtar efter kärlek när jag ser det programmet.. Känns ändå som att det snart är helg för tentadagarna kommer väl gå så fort så man inte hinner klart allt.. Både positivt och negativt hehe. Längtar så till helgen och efter min Erik. Tyvärr ska han jobba i helgen men man får utnyttja den tid man har! Får väl följa  med honom på eftermiddagen som vanligt. Det tråkiga är att jag måste åka ner hit redan på söndagen eftersom VFU:n börjar på måndag. Ska ju vara i Älmhult och tåget går nog ruskigt tidigt på måndagmorgonen.. Men jag ser fram emot det ändå. Kommer dock sakna dig LInn, hur ska jag klara mig? Hehe.

När VFU:n är över är det bara två veckor kvar i skolan innan jul, så härligt! Måste försöka hinna med att flytta hem mina grejer innan dess också. Vill ju försöka få lite ordning på nya stället innna jul så att vi kan få det lite julmysigt ihop. Det känns så nytt och spännande att flytta ihop med Erik, vi har längtat efter det en lång tid och nu är vi snart där. Känns underbart!

Snart ska jag kila iväg till Linn och kolla lite på TV, och läsa i min bok (om jag orkar).

Lyx på en måndag

Nu sitter jag hos Linn och väntar på att maten ska bli klar, pasta och köttfärssås ska jag få :) Lite lyxigt o bli bjuden på mat på en måndag! Ska bli gott med mat efter träningen. Det var kul på djupvatten även idag, dock kände jag att tankarna flög iväg lite.

Imorgon är det två föreläsningar på schemat och sen blir det plugg inför hemtentan som vi har onsdag-fredag. Känns lite jobbigt med en till hemtenta eftersom jag inte fått tillbaka den förra än så man vet inte direkt om man gjorde rätt då. Men förhoppningsvis ska det väl bli bra. Måste dock bli lite bättre på att fokusera tror jag.

Nu vankas det mat!

Måndag

Helgen är över, som vanligt. 

I lördags var vi inne i Vimmerby en sväng och kollade lite i affärer, det var mest Erik som kollade o handlade men tur var väl det för just nu är det lite knapert i plånboken.. Jag åkte hem lite tidigare för jag skulle skjutsa farmor till Vena och sen blev de lite mys med gubben :) Och därefter var vi i lagården o gav pappas kossor :P Jag tycker det är så skönt o va här hemma, slippa tänka på vad man har på sig och vad man gör. Jag tycker om att vara i närheten av djur, det sprider ett speciellt lugn.

Skulle ha tagit en ridtur med lillasyster igår men det regnade så det blev inget med det. På kvällen blev det mys med gubben, välbehövligt för oss tror jag! Dock så blev det svårare att åka till Växjö idag.. Saknar min Erik massor redan..

Nu är det snart seminarie och sen blir det träning, djupvatten :)

Hemma i Fjälster

Det var så underbart att vakna upp i mitt rum och i min sköna säng här hemma i Fjälster! Den känslan är underbar! Hade planerat en ridtur idag men dessvärre så är det dåligt väder med regn och rusk så det blir de nog inget med idag tyvärrr. Däremot ska jag ta mig n liten städning på mitt rum och slänga en massa onödiga saker. Ska rota igenom källaren efter lite bra o ha saker me.

Var hos Annelie nyss och kollade igenom en jobb-ansökan som hon har skrivit, hoppas verkligen på att hon får jobbet, hon behöver det nu. Hälsade på Isa också som har kommit hem från Vederhult igen!

Ikväll ska jag till Erik :)

Strömming och potatismos :)

Nu står spisen på och jag håller på o lagar strömming och potatismos, ska bli underbart gott! Känner mig duktig, för bara några veckor sen lagade jag knappt någon mat, men nu är det ändring på det. Måste ju äta ordentligt för att träningen ska ge resultat! Är otroligt sugen på dagens djupvattenpass, ska bli så kul :)

Igår satt jag och funderade på vad jag ska köpa till alla i julklapp, det känns så svårt i år, jag brukar komma på bra saker men nu är det som att den delen av hjärnan har slutat fungera. Måste ju få ihop det med pengarna också, det kommer ju bli en del kostnader i och med flytten så måste försöka hålla i pengarna, vilket kan vara väldigt svårt ibland. Jag vill ju ge så fina julklappar som möjligt och då har det en förmåga att kosta lite.. Men får väl se vad jag kan tänka ut ;) Längtar massor till julen!




Haha vår snygga tomte förra året, undrar om inte alla har börjat känna igen honom nu, hehe :)

Ledig

Hej!
Som vanligt är det jag som är sämst på att uppdatera, men det har varit rätt mycket nu, och så har jag valt att göra andra saker. Helgen som gick tillbringades med Erik så klart :) Vi var i lägenheten och valde tapeter, det kommer bli kanon tror jag! Det har blivit bestämt att vi ska flytta in innnan jul så nu hoppas jag att det blir så.

Jag hann också med att rida på Totte när jag var hemma i Fjälster en sväng, det var längesen då han har varit halt väldigt länge så det var härligt! Tyvärr fick Annelies nya häst Lill-Flinga lämna Fjälster i fredags då hon blivit halt så hon knappt kunde stödja på benet.

I veckan har jag varit här i Växjö som vanligt, har varit i skolan och tränat djupvatten och cykel. Djupvatten blir det även idag, det är min nya favorit! Synd bara att de inte har det hemmikring sen när jag flyttat...  Idag är jag ledig och ska snart sätta igång med plugget, sen ska Linn och jag göra pizza och efter det blir det träningen!


Vattengympa

Idag har jag postat mitt livs viktigaste brev, hitills. Jag har nämligen äntligen skickat in min ansökan till byte av studieort, det var på tiden! Nu kan jag bara hålla tummarna för att detta ska gå vägen! Vad som händer annars får väl bli ett senare problem..

För övrigt har jag varit ledig idag och efter en skön sovmorgon så var det biblioteket som gällde, skulle plugga lite till seminariet imorgon, men tyvärr så saknar jag den viktigaste boken. Gick in i bokhandeln här på Campus för o se om de hade den där och självklart hade dem det, men den såldes bara tillsammans med några andra böcker, för sammanlagt 700 kr. När jag frågade om jag kunde få köpa boken för sig så fick jag svaret att ja det gick men då var de tvugna o beställa den. Hallå, hur trög får man egentligen vara? Blir så arg!

Nu har jag ätit lite mat för snart ska vi cykla iväg till simhallen ock köra två pass vattengympa! Ska bli skönt, har blivit lite dåligt med träningen den senaste veckan. Ikväll är det jag som städar och rensar i alla papper och pärmar, det måste bli lite ordning i tillvaron. Trots allt så behöver jag inte vara ensam så länge till, men under den tiden som är kvar så måste jag skärpa till mig lite.

Längtar så otroligt mycket till julen och till januari!

Hemtentan är klar!

Hej!
Har varit lite seg på bloggen nu igen eftersom jag har haft hemtenta i en vecka, men nu är den klar och inlämnad! :) Så underbart skönt det är när man häftar ihop det man har gjort för att sedan lämna in, älskar den känslan! Får hoppas bara att jag har gjort som man ska göra.
 

Helgen som gick var bra, jag var hemma hela helgen och Erik var hos mig hela helgen bortsett från att han var i kalmar på lördagskvällen, men då fick jag tid till min tenta så de var bara bra. Har en förmåga att inte kunna koncentrera mig på det jag ska när jag är med honom, hehe. Det blev dock inget ridande i helgen p.g.a dåligt väder och plugget.

Däremot så var vi och kollade på en lägenhet i Vena, Erik och jag. Det är en övervåning på ett hus, ser lite ofräscht ut just nu men efter lite tapet o färg så hoppas vi på att det blir fin. Så vi bestämde oss för att ta den! Vi ska snart få åka o välja tapeter o färger, lite klurigt tycker jag. Det är dessutom fyra rum + ett kök så det är många tapeter som ska väljas. Rummen är i vilket fall som helst enorma, fast jag kanske mest jämför med min lilla etta men det var stort! Vi kommer iaf inte behöva gå på varandra, det kan vara skönt att ha det stort med för ibland vill man ju vara för sig själv. Får hoppas att det blir bra :)

Igår åkte jag ner till Växjö igen och då var det tentan som gällde, satt på biblioteket med Linn. Idag har det också vart tentan innan den blev klar och nu ska jag städa lite snabbt innan Linn och jag ska ta en promenad till Willys för att handla lite gott till kvällen! Är glad för att vi ska hitta på något för idag längtar jag hem!


RSS 2.0