Fredag 29 april

Härlig dag!
Började dagen med ett seminarie imorse, skönt att ha det avklarat. Sen begav jag mig till Fjälster, på cykel idag, så mycket som bensinen har höjts nu i dagarna lär det bli cykel framöver för det mesta. Men inte mig emot! Den bästa motionen är när man förflyttar sig någonstans tycker jag :)

Först följde jag med Fanny och matade lammen och sen kollade vi på Isas föl som kom till världen i tisdags! Bilder kommer senare! Därefter tog vi en ridtur på Bella och Tiffany :)

Resten av eftermiddagen spenderades i solen samtidigt som jag pluggade. Skönt att komma hemifrån lite men ändå få någonting gjort. Sen var det bara att sätta sig på cykeln igen och innan fem var jag hemma i Vena. Nu ska jag städa undan lite och fixa maten tills Erik kommer hem om en timme..

Torsdag 28 april

Var ute på upptäcksfärd idag igen men idag valde jag cykeln. Jag hittade en runda som tog mig ungefär en timme att koma runt och oj vad fint det var! Två sjöar cyklade jag förbi och utsikten från vägen var fantastisk. Dock hade jag inte tid att stanna och ta kort på det.. Vid en av sjöarna låg det också ett helt underbart fint hus, vitt och enormt var det med en trädgård som sluttade ner till sjön..

Annars har jag mest pluggat och förberett inför morgondagens seminarie.. Nu är vi precis inkomna från en skön kvällspromenad!

Onsdag 27 april

God kväll!

Idag har jag haft en effektiv pluggdag, undrar om det beror på att det inte gick att sola på balkongen idag då det varit lite molnigt ;) Hur som helst har jag fått mycket gjort och jag älskar sådana dagar.

Jag har även varit effektiv på träningsfronten. I förmiddags velade jag lite om vad jag skulle utföra för motion idag, promenader, cykeltur, löptur eller en mix av allt hade jag att välja på. Eftersom det hade regnat lite inatt och det var lite friskare i luften idag blev det till slut en löptur. Då jag sprang dryga milen i måndags tänkte jag ta ett kortare pass i snabbare tempo idag.. Bättre tempo hade jag definitivt men att köra ett kortare pass lyckades jag inte med. Det var så härligt när jag väl var ute så till sist hade jag sprungit en mil i skogen och då fick jag tvinga mig själv till att sluta! Precis så som det ska vara med löpningen, kravlöst och roligt!!

I eftermiddags gav jag mig ut igen på upptäcksfärd, till fots. Jag gick mestadels i skogen och chansade att jag skulle komma ut hemikring igen och det gjorde jag. Hittade även fler vägar i skogen som ska utforskas! :)




Nu blommar snart äppelträden! Har sett en massa körsbärsträd i blom idag!!

Tiffany & Safira


Två sällskapssjuka damer



Safira



Tiffany



Bilder


Tisdag 26 april

Ännu en bra dag lider mot sitt slut.. Hade tänkt gå upp tidigt idag men tydligen behövde jag lite mer sömn än jag trodde. Efter frukost åkte jag och veckohandlade, fick åka runt till tre affärer innan jag äntligen kunde åka hem med allt jag hade på min lista.

Dagen i övrigt har mestadels bestått av plugg, har suttit på balkongen som vanligt! I eftermiddags gav jag mig ut på lite upptäckfärd för att hitta nya promenad-, cykel- och springvägar. Jag har haft en väg i skogen som jag velat utforska ganska länge, jag var inne på den med skidor i vintras men fortsatte aldrig tillräckligt långt för att komma ut nånstans. Men idag förberedde jag mig på en lång promenad och följde stigen ut till en väg som sedan ledde ut i samhället igen. Lite mer än en mil blev det! Jag gick även förbi fler vägar som jag ska undersöka närmare i veckan!


Då jag inte hade någon matlåda från gårdagen fick detta bli dagens lunch idag. Gröt med banan och jordhubbar och knäckebröd, supergott en vårdag som denna!



Bild från dagens promenad

Isa

Tjock Isa som snart ska ha föl :)



När Fanny och jag var och hälsade på i hagen för några dagar sedan försvann Isa helt plötsligt in några enbuskar..



...det visade sig att det var ett bra ställe för att klia sig på ;)



Hon stod där bra länge innan hon klev ut igen!

Bella

Fanny & Bella

Frida och fölet

Denna bild är från i lördags, tjock häst!



Igår (söndag) kom det lilla fölet :)



Bild tagen idag

Måndag 25 april

Man blir lite veckovill under helger som denna, men nu är alltså måndagen snart över och imorn väntas en vanlig tisdag och återigen vanliga rutiner.

Denna dag har varit bra! Vi tog en välbehövlig sovmorgon och efter frukost begav jag mig till Fjälster. Jag hade egentligen tänkt cykla men då vi inte hade någon cykel hemma och jag är alldeles för snål för att ta bilen när jag kan motionera så valde jag att springa. Så nu är ett av mina mål uppnådda, jag hade satt som mål att springa till Fjälster innan sommaren. Det finns ganska många olika vägar att välja och jag valde en som är 11 kilometer.

Trött och svettig kom jag till Fjälster och då blev det lite kubbspel och solning med kusinerna och systrarna med pojkvänner. Vi var även och kollade på Fridas föl och på lammen. Sen har farmor bjudit  på god påskmat och ostkaka!! :)

Innan jag begav mig hemåt på cykel så red Fanny och jag lite på Bella också och vi hoppade lite grann, roligt men lite läskigt ;)



Ida-Lee och Asta



Henke, Ida-Lee och Nisse



Söndag 24 april

God kväll!

Jag är nu hemkommen från helgens sista jobb, skönt! Det har blivt en helg med jobb och myccket motion. Då jag har jobbat delad tur både lördag och söndag valde jag att lämna bilden i Tuna under dagen och ta mig emellan Tuna och Fjälster på annat vis. Igår sprang jag och sen cyklade jag ner igen på kvällen och idag tog jag cykeln till Fjälster på förmiddagen och sen gick jag ner nu ikväll. Riktigt härligt har det varit och smidigt eftersom jag ändå skulle ut och röra på mig!

Nu ska vi nog se en film Erik och jag, vi har ju knappt setts på hela helgen.. Har en hel del bilder som jag tagit med nya telefonen men dem får vänta, orkar inte nu helt enkelt. Kan förövrigt berätta att det kommit en fölis i Fjälster idag :)

Lammungar

Dessa två är otroligt söta och finns hos grannen hemma i Fjälster! De kunde inte vara stilla så länge så dörför är bilderna lite suddiga..







Fredag 22 april

Dagen har börjat bra! Vaknade pigg hyffsat tidigt och begav mig ut på promenad i den friska morgonluften. När jag kom tillbaka var det riktigt gott med gröt och jordgubbar! :) Har suttit en stund på balkongen, rensat papper, städat lite och plockat i ordning.

Har tänkt ta en cykeltur i eftermiddag och sen är det dags att göra sig i ordning för ikväll blir det grillning med härliga vänner :) Det blir dock en lugn kväll, ska upp och jobba imorn vid sju igen!



Kväll

Dagen har varit bra! Promenad, plugg, kina-mat, en runda på stan, ny telefon, löparrunda, jobb osv..

Nu är jag dock väldigt trött, så en kväll för att skapa ny bekantskap passar mig alldeles utmärkt. Sambon är på Tove Styrke på Metropol, återstår att se om jag får åka och hämta honom i natt.. Fram tills dess ska jag fortsätta med telefonen, det är mycket nytt! Det blev förresten den nya Sony Ericsson!

Torsdag 21 april

Började dagen med en promenad i solskenet, underbart! Har hunnit med ett par timmar plugg och nu ska jag snart göra mig i ordning för att bege mig in till Vimmerby. Ska äta lunch på Kinan och sen har jag en del saker att fixa på stan. En ny telefon är som sagt en sak på listan, sen ska jag börja kika lite på presenter, det är lite födelsedagar och studenter de närmaste månaderna. Eftersom jag inte är i Vimmerby så ofta nu så kan det vara skönt att ha det avklarat!

I eftermiddag åker jag vidare till Fjälster, ska försöka hinna rida och även springa om det inte blir för varmt.. Ska ner till Tuna ett par timmar ikväll och jobba också.



Onsdag 20 april

Dagen rullar på som de flesta andra.. Har varit och veckohandlat, pluggat och nu ska jag snart ut på en promenad..



En bild som Erik tog på en kvällspromenad häromdagen. Solen sken så fint på spåret och man såg kanppt slutet av spåret. Här står dock jag i vägen ;)

Tisdag 19 april

Underbart väder idag med!! Har fram tills nu hållt till på balkongen sen jag vaknade, härligt! Jag börjar få en början till en bränna så vem vet, kanske jag har en liten chans att bli brun i år ;)

Nu har solen dock försvunnit därifrån och jag har gått in för att svalka mig lite. Ska fortsätta med plugget innan det blir en cykeltur i eftermiddag. Jag kan bara inte sitta inne länge när det är så underbart väder..

För övrigt missade jag ett jobb idag pga av att min mobil är glapp i kontakten med laddaren så den går i stort sett inte att ladda.. När det väl funkar laddar batteriet ur hela tiden.. Så på torsdag när jag ändå ska till Vimmerby måste en ny införskaffas!!

Måndag 18 april

Har som vanligt haft en bra helg med lite löpning, ridning, promenader, tipspromenad, bio, film, besök av storasyter, god mat, sol m.m. Som vanligt har det gått fort och nu är det ny vecka igen.

Jag hoppas på bra väder denna vecka, och det har börjat mer än bra! Sitter och solar/pluggar på balkongen som vanligt just nu!

Nu ska jag ta lunchpaus, det blir en god matlåda från i lördagskväll. Då åt jag hos syrran i Västervik och vi gjorde pasta med en god kycklingsås!



Skulle inte varit fel med detta till lunch ;)

Lördag 16 april

Godmorgon!

Jag älskar att komma upp hyffsat tidigt på helgerna, man får ut så otroligt mycket mer av helgen om man kommer upp. Då kan man ta det lite extra lugnt vid frukosten och låta det gå i sin egen takt.

Om en stund ska jag bege mig till Fjälster där jag först ska köra lite backträning vid en backe inne i skogen och sen ska jag rida med. Får se om jag hinner gå en sväng med Asta innan jag måste bege mig.

Vid fyra har jag en bio-dejt i Västervik med Ida-Lee :) Filmen vi ska se heter Rio. Innan bion måste jag hinna ner på stan en sväng för jag ska införskaffa mig en ny telefon. Min nuvarande ar varit trasig ganska länge på flera olika sätt och sedan några månader tillbaka har jag knappt kunnat prata i den.. När det ringer någon från ett okänt nummer och som troligtvis inte vet att den strular så svarar jag oftast inte.. Och det är ju superdumt, för ett par veckor sedan höll jag på att gå miste om ett jobbtillfälle pga detta..

Dock är det ju så att jag är otroligt velig när det kommer till inköp av lite dyrare saker.. Jag har gått och funderat sen i somras på vad jag skaköpa för telefon. Billig eller lite dyrare? Enkel eller modern? Nu har jag nog trots allt kommit fram till att det blir en Lite dyrare smartphone från HTC. Det finns ju otroligt många funktionella appar som lockar, många som är bra att använda vid träning! Jag har ju några timmar till att fundera ;)



Ida-Lee 6 jag för ett par år sedan

Bra dag

Det har varit en härlig fredag! Sol och plugg på balkongen, skön cykeltur, promenad och nu ikväll åt vi god mat här hemma. Maten som serverades var fläskfile tillagad i ugnen. Till det hade jag ugnstillagade morötter och broccoli och en vitlökssås gjord på kesella och creme-fraiche. Erik hade klyftpotatis och bea-sås till sitt kött ;)

Cykelturen för övrigt var rolig och lite lagom jobbig. Jag passade på att utforska lite nya vägar och hittade en bra runda som jag kan lägga till som en extrarunda på två av mina löp/promenadrundor :) Fördelen med att utforska på cykel är att det går så snabbt tillbaka om vägen tar slut helt plötsligt i skogen.. När man går kan det ta flera timmar innnan man kommer hem igen..

Fint =)

Energin är tillbaka!!

Igår eftermiddag tog jag lite paus i studierna och åkte till Fjälster för att motionera i skogen,pyssla med hästarna och rida. Tack vare det och solen som tittade fram lite då och då kände jag att energin kom tillbaka lite smått.

Idag skiner solen för fullt igen och jag vaknade tidigt av att sen strålade in genom fönstret. Såfort jag kommit upp gjorde jag frukost och avnjöt denpå balkongen och nu sitter jag här och solar samtidigt som jag pluggar ganska effektivt.

Trots att klockan bara är efter tio så värmer det på ganska rejält och det är skönt!! Ska sitta här tills solen försvinner från balkongen, blir nog i alla fall två sköna timmar till.

I eftermiddag planerar jag att ta en tur på cykeln, måste komma igång med den träningen också. I helgen när jag cyklade till Fjälster var jag dödstrött i varje backe..

Onsdag 13 april

Orken och energin har varit lite bättre idag än vad det var igår. Började dagen med att veckohandla i Hultsfred. Sen blev jag trött igen och satte mig med plugget framför en film.. så såg min dag ut fram till eftermiddagen när jag verkligen sa till mig själv att rycka upp mig.

Så, jag begav mig ut på en löptur. Hade planerat att springa rundan som jag planerade för igår men när jag kommit en bit på väg ändrade jag min rutt och sprang sedan så länge jag orkade och gick de sista kilometrarna hem.. 90 minuter var jag ute och det gav mig lite mer energi i alla fall!!

Pluggar lite nu medan jag inväntar bra program på TV:n!



Bild från Bulgarien 2008

Orkeslös..

Idag är jag helt orkeslös och har inte varit ute en endaste gång. Eller jo, hämtat posten men det räknas inte. Jag har som tur är kunnat plugga bra och fokuserat men något annat jag inte orkat ta mig för.. Ända sen igår kväll har jag planerat en löptur idag, först tänkte jag ta den direkt efter frukost, sen efter lunch, sen sköt jag upp det till eftermiddagen och sedan innan maten, men jag har fortfarande inte kommit iväg. Inte ens en liten promenad. Jag antar att jag för en gångs skull borde lyssna på min kropp och därmed stannar jag inne ikväll med. Det var längesen jag hade en hel vilodag utan en endaste kort promenad..

Hoppas på lite energi till imorgon!!

Måndag 11 april

Precis inkommen från det härliga vårvädret. Imorse när jag var ute regnade det och det var grått väder men nu är det strålande sol och vårvärme! Det är så avkopplande att gå en sväng i skogen i detta väder. Det är på vissa ställen helt blått med blåsippor och även en del vitsippor har tittat fram! Längs med stigarna hör man mycket prassel från diverse djur.. Det är vår helt enkelt! :)

Nu ska jag röja undan lite och sätta igång med maten, idag blir det raggmunk. Gott!!!





Bilder

Några bilder från den senaste veckan..













Torsk i ugn

Förra veckan gjorde jag en god fiskrätt i ugn:


* Torsk
* Grädde
* Creme-fraiche
* Chilisås
* Senap
* Riven morot
* Purjolök
* Salt
* Peppar
* Ost
* Tomat
Servera med kokt potatis!

Grillpremiär

Igår förmiddag cyklade jag hem till Fjälster och spenderade dagen där. Fanny och jag red en sväng och sen var det trädgårdsarbete som gällde..

Framåt kvällen hade jag sällskap hem med Fanny och hon spenderade kvällen här hemma med mig och sov sen över. Vi åt grillat, kollade på film och gjorde kladdkaka!





Det här med vikten

Jag har fått en del frågor angående min vikt både här och "i verkliga livet". Den vanligaste frågan är varför jag började tänka på vikten och varför jag har valt att gå ner.

Det enkla svaret är att jag helt enkelt känner mig mer bekväm som jag ser ut nu, ett antal kilo lättare.. Jag känner mig finare, lättare och så har självförtroendet ökat enormt. Jag har länge känt mig obekväm och vetat att jag skulle kunna må så mycket bättre av att bli lite lättare. När jag vägde som mest hade jag ibland känslan av att ha svårt att andas och jag kände mig ofta tung i bröstet. Konditionen ska vi inte tala om...

Mitt startskott kom i samband med att jag var sjuk under en längre period i höstas (jag hade dock gått ner lite under sommaren innan, detta pga att jag är mer aktiv under sommarhalvåret). Under den tiden jag var sjuk fick jag inte i mig så mycket mat och därmed gick jag ner en hel del. När jag sen blev frisk kände jag mig otroligt motiverad till att börja att hälsosammare liv och jag var otroligt trött på att ligga i sängen. På den vägen är det..

I början undvek jag socker och jag tackade nej till farmors kakor. Dock älskar jag att äta, vare sig det är mat, choklad, tårta, bullar, kakor osv. Jag har varit noga med att få i mig mat och jag har även ätit en hel del annat även under den tiden jag gick ner..

Jag har ibland fått kommentarer som: "Du ska väl såklart inte ha någon kaka/tårta/godis eftersom du bantar?" De gånger jag har fått höra detta har jag blivit uppriktigt arg och ledsen. För det första så känner man sig illa bemött av en sådan kommentar och för det andra behöver man inte banta för att vilja leva hälsosammare. Jag har ett motto och det är att jag tar en kaka eller lite choklad eller vad det nu kan vara när jag är sugen, är jag inte sugen tackar jag nej för jag vet att det kommer trigga igång mitt sockerberoende..



Man behöver inte tacka nej till allt!

Storasyster 24 år


Idag fyller Hanna 24 år! Ett stort GRATTIS till dig!



Lillasyster & storasyster




Lördag 9 april

God morgon!

Vi spenderade kvällen hemma igår och tog det lugnt. Oftast brukar det sluta med att jag somnar i soffan på helgerna men igår hade jag svårt för att somna när vi hade gått och lagt oss.. jag fick gå ut i soffan och läsa i en bok innan jag kände att jag var trött och då var klockan mer än halv två. När jag sen la mig i sängen igen så var det omöjligt att somna. Till slut lyckades jag slappna av så pass att jag äntligen fick lite sömn, klockan halv fyra..

Vaknade vid ett ryck vid sju och var helt klarvaken. Försökte somna om men det gick inte.. Så jag gick upp. Nu har jag dock lite ont i huvudet så jag ska vila på soffan en stund innan frukost.

Vädret är annars perfekt för en morgonpromenad. Men som planerna ser ut nu ska jag cykla till Fjälster och sen hem igen så jag spar min energi :)



Det hade inte vart fel med färska jordgubbar till frukost..





Emma, nu och då

Jag läser en hel del olika tränings- och viktbloggar för att dem är inspirerande när det gäller mat, träning, hälsa och välmående. Många av dessa lägger ut bilder på sig själva och visar hur de har förändrats sen de började tänka på sin hälsa och lagt om kost och träningsvanor. Detta är otroligt inspirerande och jag bestämde mig för att göra samma sak.

Jag har sett ganska olika ut genom åren som gått:




Otroligt gammal bild! Den är från våren 2006. Jag sitter i Eriks knä.



Hösten 2006.



Jag är första personen från vänster. Detta kort är taget i juni år 2007.



Även detta är från sommaren 2007.



Oktober 2007



Jag till höger. Juni 2008.



Augusti 2008.



Jag till vänster. Julafton 2008.



Juli 2007.



Jag är andra personen från vänster. Detta är också juli 2009.




Detta kort är taget på mitt 20- årskalas i september 2009




Julafton 2009.



Våren 2009.



Oktober 2010. Här har jag tränat i ca 1 ½ månad.




Julafton 2010.



Det här är den nyaste bilden, mars 2011.


Fredag 8 april

Började dagen med en skön promenad i skogen. Nu sitter jag på balkongen och försöker ta tillvara på solen som kommer mellan molnen.. Den här veckan har plugget gått smidigt och jag har jobbat på bra de timmar jag har suttit. Idag kan jag därför ta det lite lugnare och ägna mig åt lite andra saker också. Men jag ska sitta ett par timmar med plugget nu och jobba lite med nästa veckas uppgifter.

Torsdag 7 april

Denna dag har varit toppen! Tog lite sovmorgon imorse och efter god frukost satte jag mig med plugget lite. När jag tröttnat på det tog jag bilen till Fjälster och gav mig ut och sprang i blåsten. På vissa öppna ställen kom jag knappt någonstans när det var motvind så det var lite kämpigt!

Passade på att ta en promenad med Asta också och det blev en härlig skogspromenad. Det är så mycket roligare att gå när man har lite sällskap.. När vi kom hem var pappa i full färd med att byta däck både på sin egen bil och på min. Jag passade på att mocka lite skit i hästhagen och äntligen blev jag klar!

När jag var klar fortsatte jag att jobba med lite allt möjligt och gick sen på en till promenad i skogen med Fanny. Lite fika hos farmor med hennes goda ost blev det mellan arbetspassen också :)

När jag kom hem lagade jag god spaghetti och köttfärssås och sen åkte jag och storhandlade. Det var lugnt med folk så idag var det bara trevligt att komma iväg till affären :)



Onsdag 6 april

Dagen består av plugg och jag har suttit inne hela tiden. Har väntat på att solen ska dyka upp så att jag kan komma ut på en promenad och nu äntligen ser det lovande ut. Jag blir så trött och seg när jag är inne hela tiden så jag hoppas på ny energi när jag kommer in igen.

Tisdag 5 april

Nu är det inte mycket kvar av den häs tisdagen och jag ska strax krypa ner i sängen brevid Erik, det ska bli skönt att sova. Dagen har varit lång men bra. Gick upp tidigt för att göra mig i ordning och sen styrde jag bilen mot Vimmerby. Jag har vikarierat i en klass på Vimarskolan idag och det var otroligt roligt! Roligt att få komma ut och möta eleverna igen (var en månad sen sist i Silverdalen) och roligt att komma till ett nytt ställe!

När jag jobbat klart spenderade jag några timmar i Fjälster, jag sprang en runda, städade i hagen och hjälpte pappa i lagårn. Oj vad jag älskar dagar när det är fullt upp och man känner sig effektiv!!

Måndag 4 april

Efter en toppenbra helg är det nu dags för en ny vecka igen!

Just nu är det plugg på balkongen och jag ska snart avbryta för lite lunch bestående av grönsakswok. Sen kommer Erik hem om ett tag och han ska iväg och besikta bilen så jag får se om jag följer med eller stannar och pluggar.

I eftermiddag ska jag ge mig ut och springa, får ta igen söndagens uteblivna träning idag istället!

Helgen

Jag har haft en otroligt rolig och lång helg!! I torsdags eftermiddag åkte jag som sagt till syrran i Västervik och jag hängde med på hennes spinningpass och sen provade vi på Zumba. Det var kul att köra spinning igen och skönt att få lite variation från löpningen. Även Zumban var otroligt roligt dock ganska svårt! Men jag skulle verkligen vilja göra det igen om jag får möjlighet.

Fredagen började jag med en lång promenad med hundarna. Resten av dagen tillbringades nere på stan med Hanna. Vi shoppade och åt lunch och hade trevligt. Som vanligt fick jag med mig en hel del kläder också ;) Ett litet besök hos kusinerna hann jag med innan vi skulle äta. På kvällen gick vi på bio syrran, jag och Micke och vi såg Hur många lingon finns det i världen? Den var bra och helt klart sevärd.

Efter godis till bion och kladdkaka och glass vaknade jag med huvudvärk på lördagen men jag gav mig ut på en lång springtur för att få upp energin. Begav mig hemåt strax därefter och stannade i Fjälster för en ridtur med Fanny. På lördagskvällen var det Pumpen som gällde och vi hade lite folk här hemma innan vi begav oss iväg. Det avr en bra kväll!

Gårdagen fick vi inte mycket gjort här hemma. Jag var otroligt seg och hade absolut ingen energi till nånting.. Men efter en så bra helg gjorde det inget att söndagen bara försvann.

Grönsakswok

När jag tycker att något är gott kan jag äta det i stort sett varje dag. Nu när jag är hemma så mycket är grönsakswok en favorit att äta till lunch. Det går fort och det är gott!



Wok med kyckling



Wok med räkor

En wok går ju att variera ganska mycket men jag brukar ha i:

* Morötter
* Gul paprika
* Röd paprika
* Bambuskott
* Minimajs
* Broccoli
* Räkor/kyckling
* Sweet chilisås

RSS 2.0