Städdags!

Hej!

Idag har vi tagit en lång och härlig sovmorgon och efter det blev de god frukost! Nu ska vi snart börja städa för ikväll är de inflyttningsfest här :)

Torsdag

Gårdagen blev bra, red Bella och så städade jag i stallet, mockade och la in ny spån o fixade. Totte fick sig en omgång med borsten också! Sen blev de den utlovade gäddan hos farmor och det var jättegott!!








Stumpen fick också lite ompyssling :)

Idag har jag haft föreläsning på förmiddagen och sen satt vi och arbetade lite med frågorna inför duggan.. Känner att jag börjar få hum om det så nu är de bara o skriva anteckningarna som jag får ha med mig! Kom hem för en stund sen och tog itu med disken så vi slipper det sen när vi ska laga mat.. Nu väntar jag på att Erik ska komma hem så han kan komma på vad vi ska äta ;)

Onsdag

Gick upp strax efter åtta idag, det hade jag förmodligen inte gjort om inte Erik var hemma imorse, men nu var han det så han tvingade upp mig som vanligt.. Men det var ändå skönt att gå upp då för då försvinner i alla fall inte hela dagen.. Nu ska jag sätta igång och plugga lite innan jag åker till Fjälster!

Hem till Fjälster och rida imorn :)

I morgon ska jag ta bilen till Fjälster och rida Bella, får se om jag rider Totte också :) Ska bli kul! Sen ska jaf få mat hos farmor också, gädda! Supergott :)





Nu ska jag kolla på Andra avenyn!

Tisdag

Idag är jag trött, tog en liten sovmorgon, som alltid när jag inte behöver gå upp ;) Sen satte jag igång med att läsa det som skulle läsas inför dagens seminarie, nämligen kursplanen i matematik.. Det var skönt med en förmiddag hemma innan skolan, känns som det är lättare att läsa då..

Seminariet var givande, det bästa hitills! Vi jobbade med lite uppgifter i grupp som vi senare skulle skriva ihop en text av men min grupp hann inte riktigtt klart under den tiden vi var i skolan så vi gick hem till Helena och jobbade klart med det. Satt och kände mig lite stressad när vi höll på med det för var så hungrig o ville bara hem, men skolan går ju alltid först.. När jag väl kom hem efter sex hade älsklingen gjort spaghetti och köttfärssås och det var jättegott!!! Nu har jag tagit det lugnt en stund och snart ska vi ut och gå!

Snart läggdags!

Ska snart lägga mig och sova bredvid världens underbaraste människa! Men jag tänkte kolla lite på TV först, är inte så trött ikväll.. Just nu äter jag kvällsmat bestående av ostmackor och jordgubbssmoothie! Gott! Fick mixa ihop den lite försiktigt eftersom jag inte ville väcka Erik, men de var inte så lätt ;)



Imorn har jag föreläsning kl 13 och innan det ska jag hinna med o läsa kursplanen i matematik för åk 3. Sen ska jag fixa lite andra grejer också.. Sen blir det hem o laga mat till min gubbe ;)
Gonatt!

En bra start på veckan! :)

Idag har de vart en bra dag, har haft en föreläsning och sen jobbade jag, Gunilla och Helena lite med frågorna som vi har inför duggan nästa vecka.. Kändes bra att diskutera och prata igenom dem. När vi kände oss tillräckligt trötta i huvet så gav vi upp och efter det åkte jag till stan en sväng, köpte lite underkläder på Lindex och tröjor och hårfärg på Cubus, hade presntkort i båda affärerna så det blev inte så farligt dyrt, och de tycker jag om ;)




Kom hem vid fyratiden och tog det lite lugnt och sen fixade Erik mat. Nu har jag kollat datorn lite och ska snart gå o väcka Erik som ligger i soffan o sover för vi ska ut o gå!


Vill lägga mig i sängen hos Erik...

..men jag måste nog läsa lite till. Ville vara förberedd inför morgondagens föreläsning, han som håller i föreläsningen är lite speciell så det gäller att kunna ha svar på tal! Men det är lockande att lägga sig bredvid en varm och gosig kille... Jag ska göra mig en kopp kaffe och smaka, det var längesen jag gjorde de nu så kanske att jag tycker om det idag?! ;) Om inte kan jag ju alltid dricka mjölk med kaffe, det är gott :)

Nej nu ska jag läsa det sista innan jag kryper ner hos min Erik!

Söndag

Idag är vi lite sega här hemma, vi tog en lång sovmorgon och sen har vi mest befunnit oss framför TV:n eller i sängen. Men det är ju söndag så jag antar att det är tillåtet ;) Imorgon är de måndag och ny vecka igen.. Har mycket plugg framför mig den här veckan, har många föreläsningar som det är mycket litteratur till.. Sen har vi ju plugget till duggan nästa vecka med..

Ska läsa igenom ungefär 70 sidor till imorn och dessutom ha en massa smarta reflektioner.. Men det läser jag sen när Erik har gått och lags sig, hehe. Det är rätt svårt att komma på smarta tankar angående matematik, det bara är ju som det alltid har varit och det är svårt o komma på nåt som är konstigt eftersom man i skolan alltid har fått traggla med alla uppgifter. För att det är något som alla ska lära sig..



Erik fixar semlorna, som blev jättegoda :)




Bordet!





Nu är bordet uppe :)

Lördag!

Dagen började bra med sovmorgon och mys med Erik, så underbart att gå upp tillsammans! Sen åkte vi och handlade och idag var det en hel del som skulle ner i kassarna.. Nu är vi hemma och jag bakar och styr o Erik fixar med alla sladdar som ligger lite överallt, vi har äntligen fått en ny box till TV:n så nu funkar det med :) Ska sätta igång o städa lite med, för ikväll kommer Eriks familj på besök!

O snart kommer det nya bordet upp med! =)


Vill att gubben min ska komma hem!

Nu börjar det bli tråkigt att vara hemma själv en hel dag.. Trots att jag har plugg och att det alltid finns något att göra så är det mycket trevligare när Erik är hemma. Nu är det ju i alla fall fredag så imorgon och på söndag får jag se till o ha honom hemma så mycket som möjligt! :) Sen nästa vecka kommer han i alla fall hem några timmar tidigare!

Jag har fått en del gjort idag, har läst en hel del och sen har jag städat lite, oljat bordet, tvättat och lite annat. Ska snart sätta igång med maten tror jag. Men jag måste vänta tills tvättmaskinen har gått färdigt för just nu så går de säkringar lite hela tiden tycker jag.. Men men får hoppas det fixar sig snart.

Ska beställa mina bilder nu tror jag, då får jag hem dem lagom till nästa veckas tentaplugg ;)

Fredag

Nu är det helg för mig! :) Skönt! Dagen började med en skön sovmorgon och sen gick jag upp och åt god frukost. Dock var det väldigt kallt här hemma och är det fortfarande för att en säkring hade gått.. Men nu är det fixat och jag hoppas det blir varmt snart igen! Nu ska jag sätta igång och plugga lite! Har två matteböcker att läsa lite i..

Snart sängdags!

Nu har jag pluggat klart för dagen och känner mig förberedd inför imorgon. Har druckit en kopp te och ätit fruktsallad med! Ska snart hoppa in i duschen och sen ska jag krypa ner i sängen och få massage av Erik :) Det har jag tjatat på honom hur länge som helst nu och nu känner jag att det verkligen behövs för jag har haft ont i ryggen under en tid nu.. Imorn är sista dagen innan det är helg för mig, behöver visserligen plugga på fredag men jag ska ändå vara hemma hela dagen :)

Trött

Första dagen i Vimmerby avklarad, vi hade föreläsning genom telebild idag, vilket vi kommer ha många gånger nu framöver. Det var lite nytt och ovant, men det gick bättre än jag trodde. Nu gäller det bara att man ska lära sig hur man ska gå tillväga när man vill säga något också.. Men det lär man sig nog snart! Sitter och läser lite matematik nu inför imorgon, det är lite krångligt när man inte läst matte sen tvåan på gymnasiet.. Men det är intressant i alla fall.

Vi håller också på att behandla vårt nya köksbord så snart kanske det kommer upp i köket :) Är seg och trött för övrigt, sov nästan tre timmar i eftermiddags och hade nog behövt lika mycket till.. kan inte förstå varför jag jämt är så trött..

Lite nervös

Ser fram emot morgondagen men jag är nervös också. Som tur är åker jag ju inte själv i alla fall så det är skönt. Jag ska ha farmors bil och en tjej som heter Helena ska åka med mig. Får hoppas vi hittar bara! Det värsta är ju att jag inte fick hem den boken som vi skulle läsa lite i tills imorgon, men det löser sig väl alltid på nåt sätt.

Förut var Micke här, han håller på o fixar massa ledningar så vi slipper ha en förlängningssladd till tvättmaskinen och så ska vi sätta upp lampor i trappen så man ser vart man går när det är mörkt. Vi har också märkt ut vart vi ska sätta upp vår bordsskiva som ska va i köket =) Snart så!

Nu sitter vi vid datorerna båda två och jag har skickat in min uppgift som jag har fixat idag. Har också gjort fruksallad, gott :) Men nu ska vi krypa till sängs o gosa!

God natt!


Beställa kort

Tror att jag ska beställa kort senare idag, har kort sen ett halvår tillbaka att beställa och få in i album! Det är bland det roligaste jag vet och igår hittade jag en massa kort som jag vill ha =)







Pluggdag

Idag ska det bl en riktig pluggdag, har en reflektionsuppgift på ca 2 sidor som ska in innan dagen är slut.. Men som vanligt när jag ska plugga så finns det ju tusen andra saker som jag vill göra innan det.. Har tvätt som jag ska vika ihop och lägga in i garderoberna. Eftersom jag låter tvätten gå före pluggandet så måste ju det betyda att det är extremt tråkigt att plugga. Men jag tycker inte det ändå, de är rätt kul, bara man kommer igång vill säga!

Men innan jag börjar så ska jag åka till Hultsfred och hämta mina böcker till imorgon och så ska jag posta några brev!

Söndagskväll

Nu är min gubbe hemma igen :) Fast han är lite trött så ja får inte prata o tjata så mycket, men det är ju inte så lätt. Vi håller på o lagar mat nu, kycklingfile och klyftpotatis blir de! Ska bli supergott :) Håller på o tvättar samtidigt också, förstår inte att det kan bli så mycket.. Men än så länge tycker jag ju att det är roligt. Haha. Jag har bestämt att vi ska äta mat i vårt matrum/kontor, ska bli mysigt!


Min finaste!

Mitt gamla rum



Nu ser mitt gamla rum ut så här, hittade ingen bild på hur det såg ut innan men när jag hade det så var det gult. Måste säga att det här var mycket finare =)

Hemma igen

Jaha då är helgen snart slut, fast jag är ju ledig imorn med så det blir ju lite längre. Men imorn måste jag skaffa mig lite inspirartion till att plugga.. Kom hem till Vena för ett tag sen. Sov ju hos Annelie inatt och sen var jag hemma i Fjälster ett tag. Red lite med Fanny, men eftersom det är så fruset så skrittade vi mest. Jag red på Totte, red barbacka med så det var kul =)


Fanny o Bella i buskarna


Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska laga för mat.. Erik kommer inte hem än på ett tag så jag får äta själv :(
Sen ska jag övertala honom till att sätta upp lite saker, spegeln och lite tavlor. Och så ska vi börja lacka vårt köksbord med! =)

Nya bilder


Sovrummet









Vardagsrummet
















Stora rummet



"Förvaringsrummet"







Nu börjar det bli mer ordning, så mycket finare det blir med lite gardiner och växter =)

Ska städa

Skjutsade Erik för en stund sen, han och några kompisar ska te LInköping och var där över natten. Gjorde mig lite mat när jag kom hem igen och nu ska jag snart sätta igång och städa! Hängde upp mina nya gardiner igår och plockade iordning en massa, fint blev det =) Bilder kommer upp när det är städat hehe.

Efter städningen ska jag fixa iordning mig och sen ska jag åka till Fjälster. Ska först hem till pappa, ska kolla in mitt gamla rum som Fanny nu ska bo i så hon har tapetserat det den här helgen.. Ska bli kul! Sen ska jag kanske äta mat hos farmor =) Och senare ikväll ska jag kila bort till Annelie och sen ska jag sova där, ska också bli kul! Så slipper jag sova själv här hemma. Mormor och Anders är hemma i Fjälster också :) Bäst o sätta igång o städa så ja kommer hem nån gång!


Lägenheten




Nya stolar som vi köpte på IKEA förra helgen!

Bilder

Här kommer lilte bilder från när Fanny och jag var ute och red för ett tag sedan. När det fortfarande var snö!








Torsdag

Gick upp vid åtta idag för att besikta min lägenhet vid nio idag, när jag kom upp i lägeheten hade Hasse redan varit där och lämnat en lapp att allt var bra gjort! Det kändes skönt att det var bra för fy vad jag drömde mardrömmar om den där lägenehten inatt haha. Nu är allt fixat och klart!

Nu har jag vart o åkt lite i bilen och handlat en del, hittade två gardiner, äntligen! Sen köpte jag en present till Linn med, en dörmatta! Snart ska vi gå upp till skolan och ha två seminarier, mina sista här i Växjö.



Så här såg de ut när jag precis flyttat in i min lägenhet

Sista veckan i Växjö!

Nu är jag här, den veckan jag har längtat efter sen i november när jag tog mitt beslut att sluta i Växjö för att börja på distans i Vimmeby. Då kändes det som att det var jättelångt till den här veckan, men ska jag vara ärlig så har det gått rätt fort ändå. Folk har frågat mig om jag känner att jag har gjort rätt och det kan jag svara på på, det känns helt rätt och jag ser fram emot att börja en ny termin med matte i Vimmerby. Men, det finns ju alltid ett men i allt, jag kommer sakna Växjö ändå, kanske inte just Växjö men jag kommer sakna skolan och allt som hör til. Och så kommer jag sakna dig Linn, men jag lovar att jag kommer ner och hälsar på när det blir för tråkigt där hemma ;)

Den här veckan har varit rolig, har skrattat och haft mycket roligt! Igår åkte Linn och jag till IKEA (hade farmors bil till Växjö så vi brummade iväg i den). Jag och Erik var på IKEA i Linköping i lördags men allt vi skulle ha fanns inte så då fick det bli en tur till. Hela bilresan var kul och sen var det roligare att gå med någon som är lite mer intresserad av alla saker än Erik är ;) Jag köpte mina förbaskade gardinstänger som jag har tjatat om och sen köpte jag växter och krukor. Tre såna höga stora växter och dem fick knappt plats i bilen, men det gick!

Idag har vi gått runt sjön, när jag flyttade hit sa jag att jag skulle göra det åtminstone en gång och nu har jag gjort det! Det var skönt och det tog inte så jättelång tid. Sen har jag städat min lägenhet då jag ska besikta den imorgon.. När jag gjort det i några timmat gick jag tillbaka till Linn och då serverades det lax och potatis =) Nu har vi suttit o pillat på ett skolarbete och alldeles strax ska vi kila iväg till min lägenhet för att skura golvet och lite..


Mycket har hänt sen sist..

...men jag orkar inte återge allt nu. Julen kom och gick och som alla andra år var det mysigt att träffa släkten och tomten ;) Det nya året har också invigts och nu är det start på nytt känns det lite som. Snart börjar skolan i Vimmerby och då kommer man in i en rutin, som jag längtar efter det. Har inte riktigt haft det under den tid jag har bott i Växjö. Erik och jag har inte heller kunnat få så mycket rutin än då det har varit julkalas och annat nu när vi båda har varit lediga. Men vi har fått upp det mesta i lägenheten och nu känns det att det är vårt hem :) Tvättmaskinen kopplades in igår också så nu kan jag tvätta för fullt =P

Imorse tog ledigheten slut, tog bussen till Växjö för att vara hos Rebecka vid tio och skriva på vår rapport. Det gick framåt men de sista timmarna fick vi inte så mycket gjort. Eftersom vi inte har något schemalagt imorgon heller så ska vi ta oss an det imorgon med. Får hoppas att det blir bra och att vi hinner klart det! På onsdag har vi en handledning just i denna uppgift och sen åker jag hem mot Vena och älsklingen igen! Sen återstår det bara en vecka här i Växjö, lite sorgligt. Kommer sakna alla nya människor man träffat och skolan.. Men mitt beslut jag tog för ett antal månader sen känns jättebra och jag är stolt att jag kämpade för att det skulle bli bra igen. Dem i Vimmerby har skickat massor med hälsningar till mig att jag är så välkommen att börja hos dem så det ser jag fram emot :)

Just nu sitter jag hemma hos Linn, är mätt efter en god middag bestående av bakpotatis och kött, jättegott =) Sen har hon gjort milkshake också :) Nehej nu ska jag kolla på TV och sen ska jag sova gott på Linns soffa ;)



Käraste systrar, det är först nu när man inte
längre bor hemma som man
uppskattar dem. Ni är sötast =)

RSS 2.0