Helg!

Vilken härlig dag, det är så härligt väder ute! Nu är det helg och de ska bli extremt skönt! Ska plugga lite i helgen och fixa med lite andra grejer. Nu ska jag göra en bulldeg och sen gå på en promenad i solen :)

Bra dag!

Jag lyckades till slut klura ut nästan alla uppgifter i högskoleprovet, men fick lite hjälp o bekräftelse imorse av Anna o Gunilla. Redovsningen gick bra.

Efter skolan åkte jag o Fanny till Fjälster för att rida, jag på Totte o hon på Bella :) Som tur var så slutade snöovädret under vår ridtur. Vi så älgar i skogen också, roligt hehe.

Nu är jag hemma och ska sätta igång med plugget tills i morgon. Ska räkna en del tal, men det verkar roligare än de ja höll på med igår i alla fall!


Ugnspannkaka

Har varit duktig och skrivit en massa jobbansökningar nu som ska skickas iväg i morgon. Hoppas på att slippa Pippis i år hehe. Sen har jag pluggat matte, vi ska göra en massa tal ur högskoleprovet tills imorn och sedan kunna redovisa lösningarna. Det handlar om olika diagram och avläsningar osv. men jag har kört fast trots att det egentligen är lätt.

Har en ugnspannkaka i ugnen nu, har varit sugen på det länge så det ska bli gott :)



Jag innan Hanna klippte mig



Efter - fast syns ju inte så bra hur långt de va innan hehe. Men de blev en stor skillnad!

Dålig uppdatering

Nu har jag  varit dålig på att skriva på ett tag, men helgen tillbringades i Jönköping hos Sebastian och sen har de varit för mycket plugg.. Idag är det självstudier på schemat så jag sitter här hemma och ska snart sätta igång med plugget! Nu har en ny delkurs börjat, algebra och statistik. Roligt! Erik är också hemma idag, han gick upp innan fyra för att mjölka men kom hem innan nio då han inte mådde bra. Det är väl jag som har smittat honom förstås. Men nu börjar jag bli bättre i alla fall :)

Igår smaskade vi på hemmagjorda semlor här :)


Stiev o Stina


Stiev står o ropar på sin kompis






Sen pussades dem lite med

Nya tag!

Då var tentan äntligen avklarad! Det gick över förväntan, men man vet ju aldrig så jag tar inte ut någon seger i förskott. När den var avklarad belönade jag mig med att åka till Fjälster och rida, det blev en ridtur på Bella tillsammans med Annelie på Totte. Totte var pigg idag :) När jag kom hem till Vena installerade jag Stina i sin nya bur, vi kan inte ha dem i samma längre då Stina har bitit på Stiev.. Men men så är det i djurvärlden.

Har tagit det lugnt nu under eftermiddagen och kvällen, har diskat och städat lite grann. Nu ska jag laga lite mat åt Erik som kommer hem snart. Själv åt jag upp pajen sen igår :)


Paus

Jaha då har jag paus igen från matteplugget, känns som det blir många pauser.. Men idag fick jag reda på att man får ha med sig egna anteckningar på två sidor så det känns ju bra. Sitter och försöker få ner så mycket som möjligt nu så jag får lite hjälp i morgon.

Idag hann jag inte ta någon ridtur, jag var en snabbis i Fjälster och mockade och gjorde i ordning för natten. Sen åkte jag hem och väl hemma har jag suttit med plugget hela eftermiddagen. I morgon efter tentan ska jag ta en lång ridtur :)

Ska börja med maten om en liten stund, ska göra köttfärssås eller spaghetti tror jag, fast jag är sugen på köttfärspaj så vi får se vad det blir. Det var inte så länge sen jag gjorde köttfärspaj men då blev den himla god!

Bilder från gårdagen

 Igår var jag i Fjälster, Cornelia och Ida-Lee var på sportlovsbesök hos farmor och farfar så jag tog med dem ut och åkte pulka bakom hästarna. Vi hade jättekul :)





Det var roligast när vi hade Totte för då kunde småtjejerna rida lite.






Ida-Lee tyckte det var kul när de gick fort!








Hon var så duktig som red helt sjölv på Totte!



Cornelia i pulkan



Sen åkte de båda två en ganska lång bit, då var det efter Bella och eftersom hon tar större steg så gick det lite fortare och då åkte de ner i diket fler gånger ;)

Matteplugg så det värker i huvudet

Måndag och jag sitter och pluggar matte inför tentan på torsdag. Har precis lärt mig den omtalade liggande stolen i alla fall! Känns ju skönt. Tänk att jag kunde lära mig den helt på egen hand med hjälp av google, när jag skulle lära mig den på mellanstadiet i Tuna gick det minnsann inte, hehe. Har en till uppställning jag ska sätta mig med nu, pinnen heter den och den har jag aldrig hört talas om så vi får väl se hur det går. Hade en föreläsning på förmiddagen, också det matte, så nu är mitt huvud trött på all matte..

Helgen gick fort, lördag och söndag var jag hemma i Fjälster och hjälpte farmor med djuren då pappa inte var hemma. Det gick bra men som vanligt får man inte göra så mycket när farmor är med ;) I lördags var det alla hjärtans dag och då var Erik och jag lite extra gulliga mot varandra och vi åt choklad hela dagen. På kvällen var vi i Södra Vi på pumpen, innan var vi hos Karin. Det var trevligt! I går var vi hemma hos Erik ett tag också, jag var med honom ute och det var roligt för de var jättelängesen.

Förut idag var jag hemma och red och mockade eftersom Fanny är i fjällen den här veckan. Annelie och jag tog oss en härlig tur på Isa och Bellan, det var lite kallt men skönt att få frisk luft. Hästryggen är enligt mig det bästa stället för avkoppling och för att få tankarna rensade.

Imorgon bär det av till Fjälster igen, Västerviks-kusinerna kommer till farmor så jag tänkte ta med dem ut och åka pulka bakom Totte :) Det blir ett roligt avbrott i allt pluggande..

Onsdag

Dagen har bjudit på en föreläsning om matematik, som vanligt, men idag tappade jag lusten till att fortsätta läsa, fattade ingenting idag.. Vår lärare förstorar upp allting och går igenom "överkurs" som han säger hela tiden. Varför ska man kunna en massa svåra grejer som jag inte ens lärde mig på gymnasiet när man ska undervisa på låg- och mellanstadiet.. Men det är väl bara att försöka plugga in allt jag inte förstår.. Bävar inför tentan som vi ska ha nästa vecka då vi ska kunna beräkna en uppgift på kanske 20 olika sätt.

Fick riktigt ont i huvudet efter föreläsningen så när jag kom hem tog jag det mest lugnt och tog hand om Stiev och Stina. Nu ska jag laga mat, pizza blir de idag!


Seg efter en dag i Kalmar

Idag bar det av till Kalmar för att ha två seminarier, på förmiddagen pratade vi om olika matematiska övningar man kan göra med barnen, det var roligt. Sen efter lunch var det långdraget med en massa redovisnngar och genomgång av sånt vi redan pratat om.. Kändes som jag mest satt av tiden på det seminariet.

Kom hem trött och hungrig, men blev glad när jag såg att Erik höll på med maten. Han hade köpt grillad kyckling och till det blev det klyftpotatis, gott! Han var i Vimmerby idag och köpte en kompis till Stiev som nu har visat sig vara en tjej ;) Men han får väl fortsätta ha det namnet hehe. Hans (eller hennes) kompis heter Stina.

Nu sitter vi och kollar på TV, skönt o ta de lugnt! Fick hem boken Om jag kunde drömma  (översättningen av Twilight) igår, så den ska jag nog börja läsa lite i sen :)


Tillskott

Lördagkväll, skönt. Men Erik jobbar så jag sitter här själv.. Eller ja, inte helt själv för idag när vi var i Vimmerby bestämde vi oss för att skaffa ett husdjur så det blev ett marsvin, Stiev heter han. Hehe Erik och jag är bäst på att komma på namn ;) Hoppas vi inte döper våra barn till nåt sånt bara hehe.

Ska snart laga mat, ska göra macaroner och ost- och skinksås ikväll! I morgon ska jag hem och rida :)



Bullar

Nu är bullarna klara, blev nog bra tror jag! Men de återstår ju att se om dem går att äta ;)










Nu ska jag göra pannkakor för snart kommer Erik hem :)

Torsdag

Har varit hemma idag med, kände imorse att jag inte hade orkat sitta i tre timmar på föreläsning.. Men imorn ska jag gå till skolan, det måste jag! Har lite och läsa nu med så jag inte hamnar efter så mycket.. Gjorde egna biffar igår, men jag kommer nog aldrig kunna göra lika goda som farmor.. Hennes slår allt! Måste nog be henne om en kurs snart, då ska hon lära mig att göra ostkaka, köttbullar/biffar och hennes goda kakor ;)       

        


Nu ska jag snart laga mat och så tror jag att jag ska vara så duktig o baka bullar med :)

Onsdag

Hemma idag också, kände mig bättre igår kväll men när jag vaknade hade jag ont i halsen och var yr.. Men ska försöka komma iväg i morgon i alla fall, missar så mycket annars. Det är tråkigt att vara hemma, finns egentligen massor jag kan göra men det orkar jag inte.. Har inte orkat bry mig om mina bilder ens, och det är ovanligt! Men ska lägga i en tvätt i maskinen nu och sen försöka få lite gjort!




Linn tipsade mig om ett roligt fotoprogram, det var bra :)

Skor

DS_242259_B.tif 

De rutiga är från Din Sko, vita från Skopunkten och dem svarta från H&M


Vill ha vår nu, och nya skor!!

Har tråkigt

Fy vad tråkigt det är att vara hemma o va sjuk.. Åkte hem innan tolv. Duggan gick bra, så skönt o få ha med sig anteckningar! Nu har jag luggit i soffan o slöat i några timmar. Tänkte göra mig lite mat nu o sen fixa med mina kort kanske om jag orkar :)



Haha hittade en gammal bild på mig

Får försöka klara mig genom dagen

Hej!
Har precis ätit frukost och ska snart göra mig i ordning för att åka till skolan. Men jag känner mig inte så bra, de rinner ur näsan och jag känner mig yr. Det kanske är en dålig ide att åka in och göra duggan men jag vill inte göra den vid något senare tillfälle så jag måste göra den idag! Får se om jag orkar med seminariet i eftermiddag, skulle inte tro det..

Sjuk

Måndag idag, hemskt vad tiden går fort! Har blivit sjuk, ont i halsen och så är jag snörvlig.. Men eftersom vi har duggan imorgon så kämpar jag på och pluggar. Just nu har jag paus och kollar lite på tv. Sen måste jag väl diska med, o laga mat.. Så de blir väl till o sitta uppe länge ikväll. Men hellre det än o gå upp tidigt imorgon. Får se om jag orkar med både dugga och ett långt seminarie imorn. Hade velat åka hem o rida också men de får vi ta en annan dag.

Söndag

Det kom en massa folk igår och det var riktigt roligt :) De blev mycket prat om gamla minnen och annat! Känns så bra att vara på hemmaplan igen! Imorse när vi vaknade var vi sega, o ännu segare blev vi väl när vi såg hur de såg ut överallt, hehe. Men med lite hjälp av Karin som sov här inatt så gick det snabbt och lätt att få undan allt så vi kunde sätta oss och äta frukost!

När Karin åkt hem kollade Erik och jag på Walk the line, bästa filmen som finns! Sen tog vi tag i städandet och dammsög o torkade alla golv, så nu är de fint igen :) Håller på o gör varma mackor nu!


RSS 2.0