Trött

Både spinningen och zumban var toppenkul!! Det är roligt att få känna lite andra muskler jobba än jag är van vid :) Det var även roligt att träna tillsammans med andra igen, det blir ju inte så ofta nuförtiden.

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla igenom några av Hannas receptböcker, måste få tillbaks inspirationen!


Torsdag 31 mars

Godmorgon!
Jag började min dag med frukost och sedan en skön promenad. ska snart sätta mig och skriva klart uppgifterna som ska lämnas in denna vecka. När jag är klar med det tar jag så gott som helg!

I eftermiddag ska jag till Fjälster för att rida en sväng på Bella och spendera lite tid i stallet. Därefter styr jag bilen mot Västervik för att hälsa på storasyster med sambo. Det ska bli spännande att se hur det ser ut i huset nu :)

Ikväll ska jag följa med syrran på spinningpasset som hon håller i och efter det ska vi testa på Zumba!

Kantarellpaj

I måndags gjorde jag en kantarellpaj till middag och det blev supergott!!



Pajdeg:

* 3 dl Mjöl
* 125 gram Smör
* 2 msk Vatten

Fyllning:

* Gul lök
* Kantareller
* 3 Ägg
* 3-4 dl Creme fraiche
* 3-4 dl Västerbottenost
*  Salt, peppar

Onsdag 30 mars

Hallå!
Idag är humöret på topp igen, kan det vara solens närvaro? Det är ett evigt tjatande om vädret här men jag vet att det påverkar mig så otroligt mycket.. Har jag väl vant mig vid solen så vill jag få energi från den varjde dag. Jag ska inte förneka att jag gillar en dag med riktigt mycket regn och åska på sommaren, men just nu är det sol som gäller :)

Efter frukost tvingade jag ut mig själv på en löprunda och oj vad jag kan tacka mig själv för att jag gjorde det. Det var otroligt uppfriskande och det gav mig också otroligt mycket energi! Har spenderat ett par timmar på balkongen och gjort klart alla uppgifter som jag kan göra för tillfället då jag inte fått hem mina böcker. För någon halvtimme sen plingade det dock till i telefonen och böckerna finns nu att hämta på ICA. Så om en stund ska jag göra mig i oordning och bege mig till Hultsfred för att handla mat och hämta böckerna.

Fortfarande grått och trist

Nu regnar det ute också, jag som hade tänkt ge mig ut snart, får kanske stanna inne en stund till ;) Jag fick i alla fall ett glädjande samtal från sommarjobbet, de håller på att göra schemat och jag har fått så mycket som jag ville. Som det ser ut nu är vi klara i skolan den 4:e juni och jag börjar jobba runt den 20:e så två veckors ledighet får jag i alla fall :)





Tisdag 29 mars

Idag känner jag mit totalt omotiverad inför allt.. Plugget som igår kändes roligt och inspirerande är idag tråkigt och jobbigt. Min längtan efter att få springa idag igen är som bortblåst och inte ens en promenad i skogen känns lockande..

Vaknade senare än vanligt och vädret är inte på topp idag. Dessutom somnade jag i soffan i går kväll och låg där fram tills Erik gick upp vid halv fyra.. Kanske beror mitt dåliga humör på denna kombination? Jag känner i alla fall att jag får så otroligt mycket mer energi när solen skiner, när det är regn i luften och allmänt grått ute blir jag likaså..

Ska försöka ta tag i dagen ändå och laga lunch. Idag blir det wokade grönsaker och räkor, det kanske muntrar upp mig lite!

Måndag 28 mars

Måndag igen och jag ser fram emot en ny vecka! Ny kurs påbörjas idag och det känns alltid spännande. Skönt att ha lämnat det andra bakom sig och roligt att få sätta sig in i nya böcker och annat. Har dock ännu inte fått hem de böcker som ska läsas denna vecka men jag har en skrivuppgift som jag har påbörjat. Eftersom solen skiner sitter jag givetvis på balkongen och pluggar, det gäller att njuta när man kan!

Efter två långa löppass i helgen ska jag bara promenera idag, ska ge mig ut på en riktig långpromenad efter lunch sen. Det går mycket lättare att plugga om man har lite inplanerade pauser. Jag har en förmåga att ständigt ta paus annars ;)

Idag är det för övrigt exakt ett halvår tills jag fyller 22 år, herregud vad tiden går fort!



Söndag 27 mars

När jag vaknade hade helt glömt bort att klockan skulle ställas fram idag så jag somnade glatt om igen. Nu var det dock hög tid att gå upp, den är ju snart tio. Det känns som den här dagen kommer att springa iväg.. Men en stor fördel med framställningen är ju att det är ljust längre om kvällarna :)

Gårdagen var bra, jag spenderade förmiddagen i solen, sprang en riktigt lång runda så nu har jag klarat 60-minuters målet två gånger! Jag valde att spendera kvällen hemma igår med och la då den mesta tiden på att plugga så nu är min rapport klar! Skjutsade Erik och gänget till Pumpen med och när jag kom hem somnade jag på direkten. Det var otroligt skönt att jag slapp hämta dem också..

Nu har jag ätit frukost och försöker piggna till lite, ska snart bege mig hemåt Fjälster. Ska försöka hinna med det vanliga; en promenad, löptur och ridtur. Har även tänkt mocka lite skit i hagen om jag hinner!

Ikväll väntas söndagsmys med våfflor :)

Skön kväll

Har haft en otroligt bra fredag! Morgonpromenad och förmiddagssol på balkongen, trevlig runda på stan och god fika som bestod av perfekt kladdig kladdkaka. Därefter en positiv undersökning hos opitkern, tandläkarbesök utan hål i tänderna och sedan storhandling av god mat!

Det tär på krafterna att göra en massa ärenden och annat så det blev en lugn och skön kväll här hemma idag. Har ätit god mat och sträckläst en inspirerande hälsotidning. Erik är trött och sover i soffan så en hemmakväll passade perfekt.

Jag laddar även upp inför morgondagen, ska försöka göra klart min rapport och så ska jag ta en lång springtur!

Personliga mål del 2: Löpningen

Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag alltså uppnått de mål som jag satte upp för mig själv under förra året. Nu försöker jag komma på nya mål men jag har ännu inte kommit på något bra.

När jag började springa och fick upp intresset för det tänkte jag att jag ville delta i Vårruset nu i vår och sen tjejmilen i höst. Eftersom jag nästan aldrig springer kortare sträckor än 6-7 kilometer känner jag inte längre Vårruset som en utmaning och därför har jag bestämt mig för att antagligen skippa det. Jag tror att det är roligt att springa ihop med så många andra, och rundan i Växjö där jag hade tänkt vara med är otroligt fin. Men, jag känner inte att det kommer ge mig något att åka ganska många mil för att springa 5 kilometer i trängsel..

Därför siktar jag nu på tjejmilen i höst just! Jag har sprungit milen vid två tillfällen hitills och det känns bättre och bättre att springa så långt.

Det skulle också vara otroligt roligt att kunna vara i så pass bra form att kunna delta i Göteborgsvarvet nästa år!!

En annan grej med löpningen är att jag har som mål att komma igång med backträning och mer intervaller!

 

Mina underbara löparskor kommer att hjälpa mig på vägen :)


Fredag 25 mars

Godmorgon!

Har precis ätit frukost och ska läsa mail och annat på datorn en stund nu innan jag går ut för en promenad i solen. Det blir inte så mycket plugg under dagen för vid 12 ska jag in till Vimmerby för att umgås med en vän och sen har jag tid både hos optikern och tandläkaren i eftermiddag.. Och efter det är det fredagshandling som gäller!

Grattis till kusin Louice som fyller år idag! :)

Härlig kusinbild!

Personliga mål

Jag tror det är viktigt att sätta upp personliga mål för sig själv ibland, stora som små. Dessa mål för oss framåt i livet och får oss att kämpa på. Jag menar, vad skulle vi göra utan att ha ett eller flera mål i livet?

Under det senaste året har jag haft en del mål för mig själv, många av dessa har varit kopplade till ett hälsosamt liv och en starkare kropp som orkar mer. Jag har nu klarat de mål som jag har haft i huvudet hela tiden.

Genom att jag började springa och tänka mer på vad jag stoppar i mig nådde jag en vikt som jag länge har haft som mål. I och med att jag klarade detta mål har jag blivit mer motiverad till att äta bra som också har varit ett mål. Dessa mål uppnådde jag innan nyår och det fanns då ett kvar som jag ville nå inom en snar framtid. Det handlar om målet som jag klarade för några veckor sen: att orka springa i en timme.

Jag har inte gett mig själv några särskilda belöningar efter mina uppklarade mål men för detta målet hade jag faktiskt utlovat en liten belöning. Belöningen för att orka springa i en timme var att jag skulle få köpa nya träningskläder.

Jag känner dock nu att jag klarar mig på de kläder jag har för tillfället och att jag kan spara pengarna till något mer nödvändigt, men det finns två saker som jag ändå skulle behöva och som blir min belöning: ett pannband till mina promenader och löprundor, det blir alldeles för varmt med mössa när solen ligger på och utan mössa så är håret i vägen och hörlurarna åker ur öronen, så ett snyggt pannband blir en bra lösning. Den andra saken är en t-shirt som jag kan ha att springa i när det börjar bli varmare. Just nu springer jag med min löparjacka och en tunn underställströja men det blir snart för varmt det med.




Fler glädjande nyheter!

Var nyss ute och hämtade posten och öppnade mina två lönebesked, mycket positivt må jag säga! Det blev en hel del jobbtimmar i februari, tackar mig själv för att jag tackade ja till alla och kämpade på med plugget samtidigt :)

Börjar dessutom se ljuset i tunneln när det kommer till uppgiften nu. Helt plötsligt släppte allt och jag förstod vad jag skulle göra och då går det av bara farten!!

Ska fira och hämta mer energi på en löptur i blåsten nu!

Torsdag 24 mars

Har fått reda på mina resultat från de andra uppgifterna jag har skickat in i denna kurs och alla var klart godkända. Otroligt nog hade jag fått VG på några av uppgifterna! Det stärkte mitt självförtroende ganska betydligt då engelska aldrig har varit mitt starkaste ämne. Nu börjar jag nästan se fram emot att få undervisa i det :)

I övrigt började jag dagen på samma sätt som igår förutom att jag idag gick hem från Tälleryd. Det var ett smart val tror jag för jag hade motvind hela vägen, att springa 40 minuter i motvind klockan åtta är inte så önskvärt. Däremot ska jag ge mig iväg ut och springa lite i eftermiddag tror jag. Känner på mig att det kommer behövas en paus då!

Har suttit ute i solen och pluggat fram tills nu för nu kom det en massa moln så det blev lite kyligt mellan solstunderna.



Bäst att plugga på så jag får tid att rida i helgen!


Effektiv

Det har blivit en hel del nedskrivet idag, det känns skönt att jag är en bit påväg i alla fall nu. Förmiddagen spenderades på balkongen i solen och jag tror allt att det gav mig lite extra energi :)

Nu på eftermiddagen tog jag en paus i form av en skön promenad. Det var mycket folk ute och promenerade nu i eftermiddag, det är roligt att möta lite folk när man är ute!

Jag ska plugga en liten stund till innan jag tar en behövlig paus, ska fixa med lite tvätt och laga mat. Ikväll blir det korv med bröd, har varit sugen på det hur länge som helst!! ;)

För övrigt passar jag på att lyssna igenom skivorna i Eriks samling när jag är hemma hela dagarna. Just nu är det Absolute Music skivorna som spelas, det är lite roligt att höra de gamla låtarna från när man var liten igen.. I skrivande stund är det Nordman som strömmar ur högtalarna!



Onsdag 22 mars

Halloj!
Idag steg vi upp ganska tidigt och vid åtta åkte jag med Erik ut till Tälleryd och sprang sen hem därifrån. Skönt sätt att börja dagen på! Det var en härlig men jobbig löptur, precis som det ska vara med andra ord. Nu har jag fylld med energi och har börjat komma igång med dagens plugg. Igår kväll fick jag klart en av uppgifterna och skickade in den så nu är det bara en kvar. Denna verkar dock vara ganska klurig och det kommer nog krävas ganska många timmar innan jag får den klar!

Dags att återgå till plugget, ska dra på mig lite varm kläder och sätta mig i solskenet på balkongen!



Tisdag 22 mars

Idag är jag glad! Gick nyss in på skatteverket och kollade hur mycket skatt jag komme få tillbaka och det var en hel del! Så nu slipper jag oroa mig för sommaren :)

För övrigt kämpar jag på med plugget men nu ska jag ta paus och äta lunch!

Måndag 21 mars

Ny vecka igen! Den här veckan blir det plugg i massor. Jag har två uppgifter som ska göras klart innan delkursen är slut på fredag. Det värsta är att jag vet att jag skulle kunna klara det på två dagar vilket i sin tur skulle betyda ledighet i tre dagar, men jag har inte fått upp flytet så jag antar att jag inte kommer vara klar förns fredag i alla fall.. Det är konstigt att motivationen och flytet bara infaller ibland, inte ens några dagars ledighet kan få det att komma tydligen..

Håret

När jag klippte mig i torsdags bestämde jag mig för att köra på samma frisyr som förut men lite kortare och jag är helnöjd!

Kaffekoppar

Jag har många drömmar om ett framtida hus och hur det skulle kunna se ut. I framtiden vill jag bo i ett stort hus och inreda det själv efter tycker och smak. Jag gillar både det moderna och det mer vita och lantliga så en blandning är det optimala. Jag vet att jag vill ha ett stort vitrinskåp där jag kan ställa in saker som är fina och betydelsefulla. Jag har länge funderat på att jag skulle vilja samla olika kaffekoppar för att sedan ställa in dem i ett fint vitrinskåp. Jag vill alltså inte ha en hel servis av samma utan samla enstaka koppar som jag tycker är fina. I veckan var jag inne på Erikshjälpen i Vimmerby och då hittade jag två koppar som föll mig i smaken. Mest för att det var lila blommor på tror jag, både blommor och lila är något som tilltalar mig just nu.








Helg

Jag njuter av helgen för fullt! Trevligt umgänge och bra väder kan ju bara göra det bra :) I fredags var vi ute på Metropol och lyssnade på Underlifvens och de var lika bra som alltid, om inte bättre!

Gårdagen bjöd på härlig ridtur i solen med lillasyster, en löprunda och en skön promenad. Det går inte att sitta inne när det är sol, jag vill bara ut ut och få så mycket sol och energi som möjligt! Igår kväll var vi ett gäng här hemma innan vi drog iväg till Chaplin i Vimmerby, men det blev en tidig kväll för det var inte så roligt och vi var trötta..

Idag har jag suttit på balkongen i förmiddagssolen och läst i en bok, skönt. Har också avverkat dagens löprunda och ska snart ut och gå!









Fredag 18 mars

Fredag och helgen inleds med en massa snö. Kanske att man kan ta sig en tur på skidorna när det slutat snöa ;) Man blir ganska chockad av att se allt i vitt igen när man har följt snösmältningen i några veckor nu. På vädret säger de dock att det ska bli många plusgrader längre fram i helgen och till nästa vecka så det blir kanske inte så långvarigt.

Det känns dock ganska omotiverande att ge sig ut på promenad i detta väder när man har fått gå på barmark innan. Snart måste jag i alla fall ge mig ut och skotta och sopa av bilen för att bege mig till Willys och veckohandla...

Torsdag 17 mars

Har precis avverkat morgonpromenaden. Idag kom jag ut lite tidigare än vanligt och det var skönt. Att starta dagen med en promenad är verkligen härligt, man vaknar till lite och kroppen kommer igång. Jag har försökt ganska länge att försöka komma ut på morgonpromenader men sängen har oftast varit mer lockande. Nu däremot har jag kommit in i en period då jag vaknar av mig själv runt sju så då hinns promenaden med.

Jag ska strax göra mig i ordning för om en stund ska jag bege mig in till Vimmerby och få håret klippt!

Bra flyt idag

Jag har haft ett otroligt pluggflyt idag. Har gjort klar två av uppgifterna och skickat in dem, skönt! Det är konstigt att jag kan jobba på så bra när jag väl kommer igång. Vissa dagar kan jag sitta framför datorn och bara få några rader skrivna.. Nu känner jag mig dock ganska trött i huvudet och ska ge upp för idag. Ska passa på att städa lite grann innan det är dags att börja med maten. Det blir visst gratäng idag med, potatisgratäng med kassler, det är gott!!

Onsdag 16 mars

Herregud vad tiden går fort! Nu är vi halvvägs in i mars redan.. När vi kommit in i april kan tiden gärna sakta ner lite så man hinner njuta av våren. Fast jag längtar lite till maj och juni, det är så mycket som händer under den tiden.

Hur som helst, idag ska jag plugga en massa och försöka få några uppgifter så gott som färdiga. Sen blir det en promenad och eventuellt en springrunda, men vädret känns lite rått och kallt..

En härlig dag

Det var ett bra beslut att åka till Fjälster i förmiddags. Först red jag en ganska lång runda på Bella och sen pysslade jag i stallet ett bra tag. Det är skönt att kunna rida på vägarna igen utan att vara rädd för att halka..

Som vanligt gick jag in till farmor en sväng och åt smörgås med hemost, bland det bästa som finns! Mätt i magen bagav jag mig ut på en springtur och trots att jag har haft en otrolig träningsvärk i benen sen helgens rundor så gick det ganska bra. För att minska risken för träningsvärk igen tog jag en promenad i solen med Asta efteråt. Vi gick lite i skogen för att jag skulle se hur mycket snö som är kvar där, det är en hel del men om inom ett par veckor är det nog borta :)










Kyckling och ris i ugn

Jag älskar att slänga ihop något och sen lägga det i en form och sen in i ugnen med det, det är både smidigt och gott.
Denna gratäng består av:

* Gul lök
* Kyckling
* Ris
* Champinjoner
* Creme fraiche
* Grädde
* Tomatpure
* Senap
* Cayennepeppar
* Svartpeppar
* Salt
* Ost till gratineringen



Tisdag 15 mars

Det är underbart väder ute idag, solsken! På grund av vädret har jag bestämt mig för att skjuta upp plugget till eftermiddagen och istället spendera dagen i Fjälster. Ska passa på att ge mig ut på en springrunda, gå en sväng med Asta och rida :) Jag älskar att kunna lägga upp dagen så som man vill och man måste ju passa på när det är fint väder!


Löpning

För bara ett år sedan skulle jag aldrig få för mig att ge mig ut och springa, inte ens jogga i allra långsammaste tempo. Jag har aldrig gillat att springa och har fått ont i benen och fått håll efter bara några minuter. På högstadiet hatade jag idrottslektionerna som tillbringades i elljusspåret. Jag sprang de första 3 minuterna och sen gick jag resten av varvet. Ända gångerna jag gillade att springa var på fotbollsplanen, men då hade man ju en anledning till att springa och kämpa.

Nu däremot, har löpningen blivit något som jag älskar. Det började i agusti förra året när jag gav mig ut och joggade en liten runda som då tog runt 20 minuter, idag skulle jag nog ha den avklarad på 10.. Jag hade inga avsikter med den joggingrundan utan jag gav mig bara ut av ren impuls. När de 20 jobbiga minuterna var avklarade kom det en sån otroligt skön känsla genom hela min kropp och jag var glad resten av dagen. Den där känslan gjorde att jag nu ger mig ut och springer 3-5 gånger per vecka, för att det är så underbart!

Löpning är en extremt härlig träningsform, den ger snabba träningsresultat och är en bra motionsform om man vill förlora några kilon eller hålla sig i form. Kroppen mår också bra av löpningen och jag har bland annat blivit av med ryggont sedan jag började att springa.

När jag väl hade börjat och kommit igång så blev jag alltså fast i denna träningsform. Har jag haft uppehåll mer än några dagar kryper det i benen på mig och jag riktigt längtar efter att få ge mig ut. Detta trodde jag alltså aldrig för ett år sedan, men vill man så går det!!

Helgen som gått


Helgen har varit kanon och huset var kanonfint!! Begav mig till Västervik på förmiddagen i lördags och stannade där till igår eftermiddag. Jag har bärt omkring på åtskilliga kartonger, packat upp massa prylar, städat och hjälpt till med allt som en flytt innebär. Det har varit otroligt roligt, det är kul att vara med och se hur det ser ut från början och sedan se hur det blir när alla grejer kommer på sin plats. Det är mycket plock och pill kvar att fixa i huset men det kommer bli kanon!
Förutom en massa flyttfixande har jag också hunnit med en sväng på stan och ett par löprundor. Den roliga men stressande shoppingrundan med Fanny slutade med att vi fick med oss i princip likadana grejer i kassarna ;) Löprundorna blev mina premiärrundor efter den långa förkylningen, och oj vilket resultat det blev efter mer än två veckors vila! Jag trodde att jag skulle vara död efter 10 minuter men jag flög fram i mörkret på Västerviks gator och orkade i en hel timme!! Det var en fantastisk känsla som infann sig efter den rundan kan jag lova.


Lördag 12 mars

Äntligen lördag! Snart beger jag mig mot Västervik för att agera flytthjälp. Ska bli otroligt roligt att se hur det ser ut i huset. En sväng på stan ska jag också hinna med har ja tänkt :)

Grattis till kusin Sophie som blir 19 år idag!

Dags att ställa in skidorna?

Det är otroligt vad mycket man missar när man är sjuk. I förmiddags hade jag äntligen ork till att gå min vanliga promenadrunda som tar runt en timme. Min promenadrunda går upp i samhället och sen vidare på en väg runt en sjö inne i skogen. För övrigt var det helt underbart att komma ut i solen och känna att jag orkade mer än jag gjort de senaste veckorna!

På denna runda har jag även åkt skidor i vinter och jag hade hoppats på att kunna åka antingen där eller någon annanstans till helgen, men som solen värmer på har det blivit mycket barmark.. Så, om det inte bestämmer sig för att komma mer snö så får jag nog inse att jag gjorde min sista skidtur för lite mer än två veckor sen.. Även att det ska bli skönt med vår och mer springturer så är det faktiskt med sorg som jag tar avsked av mina skidor för denna säsong..
Våren känns inte alltför avlägsen längre

Fredag 11 mars

Helgen är på ingång! Dagen till ära är det strålande sol ute, det blåser lite men vad gör det när solen är framme. Det är som alla andra dagar plugg som gäller idag, men snart ska jag ge mig ut på en promenad. Det blev ingen promenad igår för framåt eftermiddagen fövandlades vädret till regn och blåst..

I eftermiddag är det även veckohandling som gäller. Jag tycker att det är ganska tråkigt att åka iväg och handla men det är skönt när det är gjort.

Torsdag 10 mars

Helgen närmar sig sakta men säkert! Idag är det studier som gäller, har några texter att skriva innan helgen så ska jobba på flitigt idag. Har även en online-föreläsning att titta på i eftermiddag. En promendad ska hinnas med också innan det blir mörkt, dock är inte vädret det roligaste idag..

I kväll blir det raggmunk till middag, en ny favoriträtt hos mig. Har inte ätit det innan men för något år sedan fick jag upp ögonen för denna fantastiskt goda maträtt. Det brukar ofta bli så att när jag lagar något som jag inte tyckt om förut så brukar det ändå gå bra för då vet jag vad maten innehåller..

Ridtur

När jag var i Fjälster idag var även Fanny hemma så jag fick alltså sällskap på min ridtur. Det var otroligt härligt att sitta på hästryggen igen. Trots att det är lite is kvar på vägarna och snö i skogen så gick det bra. Vi fick dock hålla oss mestadels till skritt men det passade mig alldeles utmärkt idag :)







Härligt väder var det också!

Pastagratäng


Igår åt vi en god pastagratäng till middag. Den innehöll:

* Pasta
* Bacon
* Creme fraiche
* Grädde
* Gul och röd paprika
* Purjulök
* Gul lök
* Salt, peppar, cayenne peppar, timjan
* Ost till gratinering

Onsdag

Ska strax bege mig till Fjälster för att tillbringa större delen av dagen där. Jag är sugen på att vara i stallet, fika hos farmor ocg gå ut och gå med Asta. Tar med mig lite plugg också så jag får någon nytta gjord..


8 mars

För några år sedan ville jag alltid att veckorna skulle flyta på fort så det blev helg, detta för att Erik och jag endast kunde ses på helgerna under en lång period. Veckorna var ibland olidligt långa och helgerna bara sprang förbi. Med åren har detta ändrats lite, sedan vi flyttade ihop har umgänget med Erik inte längre styrt mina tankar om veckodagarna. Det brukar oftast vara studierna som gör att man längtar lite extra efter helgen eller om man har något trevligt inplanerat.

Nu är det så att jag tycker om alla veckodagar och jag har även börjat tycka att även de dagar i veckan som inte är helg har börjat gå otroligt fort. Så fort att man ibland inte hinner med allt som ska göras innan man kan ta helg. Eftersom jag denna termin spenderar mesta delen av min tid hemma flyter vardag och helg ihop lite och då rullar det på..

Denna vecka längtar jag dock lite extra till helgen. Dett av två skäl och det första är att jag har intalat mig själv att jag ska vara någorlunda återställd i helgen och kanske kan ge mig ut på skidorna igen (för i den här farten håller ju snön på att försvinna). Det andra skälet till varför jag vill ha helg är för att min storasyster med sambo flyttar till hus! Jag kommer självklart infinna mig på plats och hjälpa till med flytten, för jag är såklart alldeles sprickfärdig av nyfikenhet på hur huset ser ut och hur deras nyblivna hem kommer bli!!



Kalas för "småkusinerna"

Igår var vi bjudna till Västervik för att fira två av tre kusiner som fyller år. Isabelle fyllde 15 år igår och idag blir Ida-Lee hela 9 år! Även om jag inte var helt pigg och kry följde jag givetvis med för att fira de båda. Vi har alltid kallat kusinerna i Västervik för småkusinerna men nu börjar de bli stora minsann!

Fina presenter fick de båda tjejerna. Jag kan se fram emot min present till Ida-Lee, det var nämligen ett presentkort på att vi båda ska gå på bio tillsammans :)

Det bjöds även på god pastagratäng och gott fika, så hungrig åkte jag inte därifrån!
Jag och Ida-Lee, julafton 2010

Trött på att vara sjuk

Har nu varit sjuk i snart två veckor (imorgon) och det är bland det segaste jag har varit med om tror jag. Det är dock inte lika jobbigt som när jag var sjuk i flera veckor i höstas, som tur är. Jag har varit förkyld, haft ont i halsen, varit orkeslös och hostat, nu är det mest hostan kvar och orkeslösheten förstås. Vid lunch tid idag gav jag mig ut för en lugn promenad för att jag behövde en paus i plugget och kände för lite frisk luft. Det var skönt att komma ut men jag blev riktigt trött av det. Får nog helt enkelt räkna med att ge återhämtningen några dagar till innan jag kan komma igång med träningen. Just nu längtar jag efter en härlig löptur i solen!


RSS 2.0