VFU i morgon!!

Idag var vi i skolan för sista gången på ett tag.. Har VFU nu så har inga föreläsningar förns vecka 44, då skolorna har höstlov. Har ju förstås en hel del att göra under VFU:n men det ska ändå bli kul att komma ut :) Är såklart lite nervös inför morgondagen men det blir nog roligt! Ska vara i en 1-3:a i Silverdalen.

Säsongspremiär av Greys nu, underbart :)


29 september

Hade en jättebra födelsedagskväll igår :) Erik bjöd på entrecote, klyftpotatatis och bearnaisesås. Fick även en god efterrätt! Sen bjöd kvällen i allmänhet på massor av mys =) Blev verkligen superglad för presenten som han kommit på alldeles själv, ett presentkort på Björkbacken-Spa i Vimmerby! Så jag får välja och vraka bland hur många behandlingar som helst :) TACK ÄLSKLING!!

Dagen har spenderats i Kalmar med redovisningar och opponeringar.. Seg som vanligt efter en dag där..  Sitter nu och väntar på att min gubbe ska komma hem!!

Lite bilder:



Den goda maten igår!!



Efterrätt. Blev så glad när jag såg att det var i små glas som  man kan ha som ljuslyktor ;)



En fin lövkrans som jag fick av mormor!! Måste ha tagit en stund att få ihop den.. Nu hänger den fint i vårt köksfönster!



Ett mossarrangemang som jag gjort och en lykta står på trappen!





Min nya fina ljuslykta =)




Tavla som jag gjort av tapet






Locktången som jag bara älskar! =)


Bilder från kalaset

Hann tyvärr inte ta så många bilder på mitt kalas i lördags.. Hade ju fullt upp med en massa annat..













Farmors fina tårta :)



Haha ser lite mysko ut på bilden :P Den fina ljuslyktan jag fick av Inger med familj :)





20 år idag :)

Härligt med födelsedag! Just nu står Erik i köket och lagar god mat :) Sen ska jag få paket :)

Hade mitt firande i lördags med släktkalas. Det var en kanonkväll! Maten blev bra, fikat likaså och många fina paket fick jag!! Tack alla som var här för en jättetrevlig kväll!! Det är bara så synd att man inte hinner prata med alla när man har kalas...

Många fina och användbara saker fick jag som sagt; pengar, presentkort på massage, en stor och fin ljuslykta, spikmatta, en jättebra locktång, spel, kuddar, dessertbok m.m.    Det roligaste var att jag knappt visste en enda grej jag skulle få, vilket jag brukar göra annars..

Idag har vi haft lite grupparbete hos Jenny och dem var så snälla o gav mig en blomma och present :) God äppelkaka fick vi också!




Dagen till ära använde jag min nya  locktång imorse :)


Skön dag

Ännu en tenta avklarad, tror det gick bra! Blev klar efter tio och efter det åkte jag o storhandlade på Willys. Alltid lika kul haha. Sen har jag varit hemma hela dagen, skönt. Men nu i efterhand ångrar jag att jag inte åkte hem o red eller nåt. Det konstiga är ju att när jag inte har tid så vill jag fixa en massa här hemma o städa. Men när jag har det då tar jag mig inte för någonting...

Måste nog börja med maten nu för sen blir det träning :)


Tentaplugg..

Idag är det plugg som gäller.. Men man måste ju ta lite rast med. Fast ibland brukar det bli lite väl många och långa raster.. Nu börjar nog det mesta att gå in ändå, så lite mer läsning och sen är jag nog förberedd inför i morgon!

Det kliar lite i fingrarna på mig just nu, vill hänga upp tavlor och göra nya tavlor o en massa annat. Passade på att hänga upp en del igår så jag skulle slippa tänka på det idag ;)


 




Helgen

Helgen har varit bra, i fredags var vi ute i Tälleryd på volleybollavslutning. Vi grillade o spelade lite.. Blev en tidig kväll eftersom Erik har jobbat helg.. Igår kväll var vi på 20-årskalas i Hultsfred hos Hanna. En trevlig kväll!

Idag var jag hurtig och följde med på cykellopp i Vimmerby, Krön runt. Det var härligt att cykla och det kom inte alltför mycket regn...


En sam som gör mig arg människor som säger en sak jättelänge och sen blir det inte av.. Jag går inte på alla ursäkter. Vill man något så gör man det..


Mer pyssel..

Det har blivit lite pysslande här hemma ett par dagar nu! Det är kul! Men den där tentan som ska göras på torsdag har det däremot inte blivit så mycket gjort med.. Det måste jag ta tag i nu!









Klädde in våra fula grytunderlägg i kork med lite tyg. Mycket finare :)





Av samma tyg som jag hade till grytunderläggen gjorde jag tavlor. Jag har tänkt hänga dem ihop som en serie, men vte inte vart än ;)





Bilder










Ljuslyktan som hänger i fönstret är ett av dagens verk :)



Torsdag

Det har varit en skön torsdag! Föreläsning på förmiddagen som handlade om geologi. Ganska intressant men man blir ju trött redan efter någon timme.. Efter den åkte jag runt lite i stan och inhandlade lite grejer till eftermiddagens pyssel :) Har velat ha hängande ljuslyktor i några fönster ett tag men har inte hittat några fina så nu bestämde jag mig för att göra egna :) Bilder kommer senare ikväll. Har också varit ute och letat rönnbär som jag har lagt i några av blomkrukorna :) Man måste ju ladda upp inför mörkret!

Nu blir det träning!


Ny vecka!

Jahopp, måndag igen! Idag har jag haft självstudier på schemat. Har sett på en inspelad föreläsning som var ganska så seg.. Letat fakta om Gästgivarehagen där vi ska göra vår fältstudie.. Läst om utomhusdidaktik och börjat med en annan uppgift..

I morgon blir det föreläsning och VFU information! Det kan behövas för just nu är jag ganska så osäker på vad som ska göras i höst när vi är ute på skolorna..

Nu har vi ätit god soppa :) Snart ska vi ta den dagliga promenaden och senare ikväll ska jag träna :) Det var väldigt längesen så det ska bli skoj!!! Ska kämpa på som bara den!!


Onsdag

Ikväll är jag trött, men inte så att jag bara vill gå och lägga mig, nej det är en härlig trött-känsla jag har i kroppen. Som bevisar att man har hållit igång och att kroppen har fått arbeta.

Idag ringde klockan tidigt, dock inte lika tidigt som för Erik som får gå upp mitt i natten (!). Men tillräckligt tidigt för mig. Strax efter satt jag i bilen på väg till Hultsfred där jag blev hämtad av dem andra tjejerna, för att tillsammans bege oss till Kråksmåla. Det var platsen för dagens exkursion. Det var ett skogsområde vid en fin sjö. Där skulle vi undersöka vad det fanns för växtlighet och djurliv. Rätt roligt och intressant, men lite tråkigt när man blir klar långt innan det är meningen.. Men men. Det var kul att komma ut i skogen och göra lite annat i alla fall :)

När jag kom hem vid fem-tiden gick jag ut direkt för att ta en skön promenad! Hade egentligen tänkt springa, men så fort jag börjar så känner jag att det bara inte går. Jag är helt enkelt inte skapad för att springa. Så det fick bli en rask promenad istället :)

Och idag hade jag lyxen att slippa laga mat :) Gott kött hade min älskling lagat till :)

Nu sitter jag och ska plugga lite..






Slut på ledigheten

Jaha då var skolan igång igen.. Idag hade vi den första föreläsningen.. Människokroppen handlade den om. Det är ju intressant och man har ju läst om det flera gånger innan.. Men oj vad man glömmer fort!!

I morgon ska vi på exkursion, vart och vad vi ska göra har jag inte riktigt förstått än men det blir nog roligt :)

Det är lite svårt att komma in i att läsa igen när man har varit ledig så länge. Men jag ska försöka jobba på min självdisciplin ;)
 

RSS 2.0