Julafton

Ida-Lee & ErikIsabelle, jag & FannyUppenbarligen har jag skött mig i år igen för jag fick otroligt fina julklappar!

Soffan

Suddig bild i mörkret.. Men nu är den uppe och på plats!! :)

Nya golvet

Så här såg golvet ut innan både i finhallen och kontoret
Mattan bortslitenNytt golv i ek!

Nu är även detta rum som vi kallar "kontoret" färdigt för möblering!Nya bilder på finhallen

Nu är finhallen så gott som klar för möblering. Det som saknas är några små lister vid trösklarna men annars är det klart!

Julveckan

Julveckan är här och jag har massor att göra!! Två dagar kvar på jobbet och fullt upp med examensarbetet nu innan jul. Har jag sagt att jag längtar till den 13 januari när jag äntligen (om jag blir godkänd) är klar med plugget efter en rad år i skolan. Ska bli så skönt att få ha lite fritid utan att behöva tänka på att plugget väntar på en..

Nog om det, det har lämpligt nog snöat lite inför denna vecka och jag hoppas och håller tummarna för att det åtmisntone är lite vitt på julafton :) Trots att jag har längtat efter snön så kom den lite dumt då det började med blötsnä i lördags när vi skulle ha kört upp soffan på övervåningen med hjälp av traktorn. Blötsnö och blask + traktor = förstörd gräsmatta så soffan får snällt vänta tills det fryser på i marken..

Dock kan jag på husfronten meddela att vi i dagarna får golv lagt i kontoret och finhallen så sen är de två rummen färdiga för möblering, skönt. Bilder kommer ;)

Fått lite julkänslor idag

Idag var det julpysseldag på schemat för klasserna på lågstadiet. Jag skulle ha en station och med lite kort planering bestämde jag mig för att göra enkelt papperspyssel att hänga i granen. Det var uppskattat av barnen och de tyckte det var roligt, och de gjorde väldigt fina saker!!

Fick därmed lite julkänsla idag och hade det inte varit för vädret hade det nog varit mer.. Dock är det kanske lite svårt att få riktiga julkänslor när vi inte riktigt har någon jul här hemma förutom en ljusstake i fönstret och en adventsljusstake.. Men mer till nästa år ;)

Idag kom soffan hem, dock gick den inte upp på övervåningen så den står där nere omonterad.. Men med en traktor går det nog få upp den via balkongen!

Börjar jobba idag

Idag ska jag börja på vikariatet jag har fått för ett par månader framåt och det ska bli kul! Jag var där en dag förra veckan och var med under dagen för att se vad de gjorde så nervös är jag inte. Det är en grupp med förskoleklass och 1:or :)

Det blir lite kämpigt att kombinera sluttampen på min utbildning med jobbet nu men jag ska klara det!Bättre bilder på finrummet

I slutet på förra veckan gjorde jag iordning lite i finrummet. Jag flyttade ut möblerna längs väggarna och bar upp alla saker som stod där inne så nu är rummet inte så rörigt längre!

Sovrummet igen

Nu är då sovrummet snart klart, det är lite pyssel kvar med garderoben och sen saknas det ett sängbord då det bara fanns ett kvar när vi var på IKEA i helgen..Sängbord Hemnes från IKEA, lampa från IKEAByrån är också Hemnes från IKEA

Insidan av garderoben kommer se ut så här, dessutom ska vi hänga upp en stång i taket som täcker upp hela bredden så att vi kan hänga så mycket kläder som möjligt!

Julklappsinslagning

I helgen var vi i Kalmar och då fick vi en held del julklappar köpta så nu är det i stort sett klart! :) Ikväll är Erik iväg på spelning och jag tänkte då sysselsätta mig med åt att se en bra film, dricka glöggte och slå in julklappar! :)Tomtegröt

Ja älskar risgrynsgröt och skulle gärna äta det till frukost året runt men det är ett måste vid helgerna i advent och gärna även i veckorna. Jag gillar dock inte den köpta gröten så jag gör min egen och det tar ju lite tid så därför blir det inte så ofta. Ikväll gjorde jag en stor gryta, får se hur länge det räcker ;) Fick ett tips om att man kan göra det i ugnen och därmed slippa att det bränner fast och det var himla smidigt!Tomtegröt! Himla suddig bild såg jag nu..

Måndag

Idag har hantverkarna äntligen kommit! Så nu kan det gå framåt igen :)

I helgen införskaffade vi oss lite möbler till sovrummet och påbörjade insidan av garderoben, bilder kommer..

Idag gick vi upp tidigt och jag hade hästarna borstade och ridna redan vid tio, skönt! Nu blir det plugg fram till kvällen.

Finrummet

ven finrummet hann vi med att tapetsera i måndags och det blev också superbra! Dock funkar det rummet lite som ett "ställa-in-grejer-rum" just nu så det är lite svårt att ta bilder över hela rummet..DEN GAMLA TAPETENGAMLA TAPETENNY TAPET PÅ GÅNGTAPET UPPE OCH GARDIN PROVHÄNGD

Bilderna tog jag när vi var färdiga och det var mörkt ute så de blev inte så bra men nya kommer när rummet börjar ta sig!

onsdag

Är helt slut och har varit hela dagen.. Men har ändå fått mycket gjort på mitt arbete, skönt! Imorn blir det plugg och ridning! Ser fram emot det sistnämnda, hästarna har fått vila ganska många dagar nu då jag inte hunnit med det..

Finhallen nere

HAR INGEN BRA FÖREBILD ÖVER HELA HALLEN MEN HÄR SER MAN TAPETEN SOM VAR INNAN.
VIT TAPET MED LITE SKIMMER I

TAPETER & TRAPP FÄRDIG
TRAPP

Hall uppe och trappan

FÖRE
FÖRE
TRAPP MÅLAD
TRAPP FÄRDIG & GOLVET LACKAT
TAPETSERING PÅGÅR
TAPETSERING PÅGÅR
FÄRDIGT!
BARA RÄCKET SOM SAKNAS
PROVHÄNGT GARDINEN

KLART FÖRUTOM GOLVLISTER!!

Garderob på plats!

Idag när jag kom till huset i eftermiddags var garderoben monterad och klar! Eller ja, dörrarna i alla fall. Nu återstår bara att planera insidan ska se ut och sedan bege sig till IKEA och inhandla insatser.. Men det är otroligt skönt att den är på plats!! Så nu kan vi kalla det rummet klart!

Tog två snabba bilder innan batteriet dog.. Rummet känns konstigt nog lite större efter att den kom på plats. Spegelns inverkan förmodar jag.

Smygtitt på tapeter

Här kommer en smygtitt på tapeterna som ska upp nästa vecka!Målat lite på bordet


Så här ser bordet ut just nu. Har målat med vit färg en gång till och fyllt i med lite svart för att jag skulle se ungefär hur det blir. Dock kan jag inte bestämma mig för om jag tycker det blir bra eller inte så får fundera ett tag ;)

RSS 2.0