Mitt nuvarande projekt

Så här såg bordet som jag håller på med ut innan.
Här är det grundat. Det ska bli vitt i basen med lite svarta detaljer. Tassarna ska bli svarta samt det som går in på själva benet. Sedan planerar jag att göra något schablonliknande på själva skivan men har inte hittat något bra än så får leta vidare..

Har friskförklarat mig själv..

...med en springtur idag!! Härligt var det och nu ska jag verkligen försöka komma igång igen! måste ju orka springa åtminstone en av två mil på Varvet i vår...

Förävrigt har jag inte så mycket tid till annat än plugg och hästarna just nu. Håller dock på att måla ett bord som jag ska köpa färg till imorn, sen kommer lite bilder!!

Nuläget i kök och badrum

I veckan har Eriks pappa jobbat med att ta ut diskbänkar, toalett, handfat, dusch, värmepump osv. så nu är allt ute!

Det står ganska stilla just nu..

..med huset. Det väntas på hantverkare och rörmokare och allt vad det heter så just nu känns det som vi inte kommer någon vart. Det enda projekt jag har där ute nu är hallgolvet och det lackade jag sista gången idag så det kan bockas av från listan.. Annars är det flytt av grejer som gäller och att sortera det vi sk ha kvar och inte.

Men om 1 ½ vecka kommer Anders och tapetserar. Då ska vi försöka få färdigt finrummet där nere, finhallen nere, hall uppe och sist men inte minst tapeten som ska upp som fondvägg vid trappan! Den sistnämnda tapeten är jag otroligt förväntansfull på för jag vet att det kommer bli toppen!!

Fortfarande förkyld och hängig..

Det börjar kännas lite bättre med förkylningen men idag är huvudet tungt och jag känner mig hängig.. Dock har jag lite att styra med så ska försöka rycka upp mig. Det som står på listan är:

  • PLUGGA
  • Ta med mig en massa grejer till huset som vi packade ner igår.
  • Lacka hallgolvet på övervåningen.
  • Orka rida??
  • Fortsätta rensa grejer här i lägenheten..
En ridtur på Bella piggade upp lite igår. Något mer som skulle
vara uppiggande är om det kom lite snö ;)

Helgen blev ganska bra ändå!

Den sega lördagen behövdes nog, efter en ensam kväll hemma med vilande och lite blandat pyssel var jag lite piggare igår igen. Dock hänger förkylningen i och är nästan värre idag.. Igår fick vi i alla fall lite gjort och vi rensade i boden, det var en hel del grejer som skulle brännas så det blev ganska mycket plats när vi var klara. Skönt att ha det lite överskådligt! Även garaget hann vi börja med och nu går det in en bil i alla fall ;)

Igår kväll blev det även bio med Hanna, Micke, Kristin och Erik. Vi såg den nya Twilight filmen och den var otroligt bra! Längtar till nästa kommer och ska nog läsa den boken igen när jag är klar med mitt arbete!!

Idag har jag vart hemma och pluggat hela dagen, tog en paus och åkte och handlade mat men annars har jag suttit vid datorn hela dagen och det känns i huvudet kan jag lova. Har fått en hel del gjort i alla fall men måste nog sitta med det någon timme till ikväll.. Men innan dess ska jag åka ut till hästarna och borsta lite på dem!

Effektiv lördag?

Jag som sett fram emot helgen hela veckan har nu gått och blivit förkyld och lite hängig.. Jag som hade tänkt att jag skulle få så mycket gjort har mestadels gått och dragit benen efter mig känns det som. Lite har vi fått gjort i alla fall; fixat med några lampor, gjort klart städningen på vinden, lackat hallgolvet på övervåningen en gång, klippt ner de sista blommorna i rabatten och krattat löv. Sen har jag ridit båda hästarna med, tur att det ger lite extra energi!!
När jag gjort detta kände jag för att vara lite kreativ och började på en krans av mossa. Dock blev det inte riktigt som jag tänkt mig så får nog fortsätta lite på den ;)


Hmm, den ser inte så mycket ut för världen här..Onsdag

Har inga bilder från huset att bjuda på idag heller då det just nu är plugget som gäller.. Försöker att komma ut dit ett par timmar om dagen men då blir det mest tid för hästarna. Hinner inte med så mycket annat, förutom att packa lite i lägenheten och ta med lite varje gång jag åker ut. Det känns skönt att ha börjat med det och att få undan lite..

Ser fram emot helgen då det blir spackling, organisering av grejer och annat fix där ute..Dags för paus!

Tar paus i plugget för att få några timmar i det fina vädret! Minst en av hästarna ska ridas men orkar jag så blir det båda :)

En måndag i november

Har idag fått en hel del gjort, gick upp tidigt och for ut till Tälleryd. Jobbade ett par timmar med mitt examensarbete och läste en hel massa avhandlingar och forskningsresultat.. Känslan av att iallafall komma någon vart börjar infinna sig.

Lagom för ett avbrott i studierna kom pappa med ett lass hö som vi lastade av och eftersom det var så underbart väder tog jag en lång travrunda på Charlie. Sedan ville jag njuta lite till av vädret så då förlängde jag pausen med en springtur i skogen. Hade bestämt mig för att hitta en ny runda och det gjorde jag allt, men jag vet inte om jag kommer hitta den igen ;)

På husfronten har det alltså inte skett så mycket idag förutom att jag har varit och kollat lite tapeter till finrummet som står näst på tur att göras om.. Det rummet visade sig dock vara svårare än vi trodde att hitta rätt till..
Bild tagen för ganska exakt ett år sen.

Lite av vardagsrummet

FöreTapetsering pågår

Fått upp gardiner

Gardiner på kontoret

Har provhängt ett par av gardinerna jag köpte i Ullared. Hängde dem där nere i rummet bredvid köket som vi kallar kontoret. Dessa kommer dock att plockas ner snart då det kommer att damma från renoveringen av kök och badrum. Tyckte att de passade i det rummet och tillsammans med min Emma-fåtölj blev det en lite romantisk känsla över det hela.

Lite av trädgården

Erik röjer. Hann inte ta kort innan allt var borta men innan var det en lång rad med stora buskar. Under dessa dolde sig en fin stenmur som vi självklart ville ha fram. Det stora problemet är att få bort buskarnas rötter men det får bli ett projekt i vår!Charlie


Har nu haft Charlie i två månader ungefär och nu har vi lärt känna varandra lite mer. Han har utvecklats mycket under denna tid och visar mer och mer att han kan. Jag ångrar inte en sekund att jag köpte honom, även om han får för sig att göra lite bocksprång och annat trams då och då..
Sovrummet så här långt


FÖRE
FÖRE
RIVIT UT GARDEROBERNA, RIVIT TAPETER OCH SPACKLAT
FONDVÄGG

NYA TAPETER
GOLVET LACKAT
SÄNGEN PÅ PLATS

Välkommen in


Bella & Charlie

Challe
Bellis

Kökssoffa

Eriks farmor har haft en grön gammal kökssoffa i köket och den lämnade hon kvar när hon flyttade. Hon köpte den på auktion för många år sen och hade tänkt måla om den men det blev aldrig av så när jag målat klart trappan tog jag mig an den med hjälp av Kristin :)Till höger ser man soffanUnder arbetets gång..Färdigmålad! Nu återstår bara en dyna med ett fint tyg och sen ska jag bara komma fram till vart i huset den ska få ta plats!

Trappan

Färdig!!

Några "före" bilder

Kök
Kök
Finhall & trapp
Hall uppe
Vardagsrum

Huset


RSS 2.0