Träning snart

Sitter i soffan och laddar upp inför träningen om en timme. Känner mig inte så sugen på det ikväll, men jag vet att jag inte kommer ångra mig när ja kommer dit.

idag har vi haft föreläsning och gruppseminarie. Vi skulle prata om några böcker vi läst. Jag hade läst Lasermannen, en jättebra bok som jag verkligen kan rekommendera. Jag hade knappt hört talas om lasermannen innan så det var riktigt intressant att läsa om hur Sverige såg ut i början på 90-talet.

Har också hunnit med att byta däck på bilen, eller ja, jag kollade på när pappa gjorde de ;)


Tisdag

Snart är denna dag slut. Det har varit en bra dag, har haft bra flyt i plugget och kunnat göra en del grejer inför nästa vecka. Tog mig också en promenad på eftermiddagen, tog bilen till ett ställe för att kunna gå en runda som tog exakt en timme. Hade tänkt ta cykeln så jag slapp ta bilen i onödan men när jag skulle plocka fram den såg jag att den nog måste både smörjas och pumpas innnan det kan bli en premiärtur :)

Nu ikväll har vi ätit fiskgratäng och tagit en kvällspromenad. Har även hunnit beställa lite bilder då jag passade på att utnyttka ett erbjudande. Jag som älskar att ta kort och sen sätta in dem i albumet har inte beställt ut några bilder på ett helt år så det ska bli kul när dem kommer :)



Hittade denna bild nu när jag skulle välja ut vilka som ska beställas. Tänk så små dem var då ;)


En till ljusstake





Gav 15 kronor även för denna. Har spraymaålat den svart en gång..


Skor



Jag älskar låga tygskor, så jag köpte två par nya på Din Sko häromdagen.


Värmeljusstake

Skrev häromdagen att jag hittade lite på secondhand i Västervik i lördags, här kommer det ena fyndet:



Jag gav ynka 15 kronor för denna ljusstake. Den var i en ful blå färg men lite ny färg kommer göra susen :)



Förhandstitt på hur den kommer se ut. Tänkte först måla den svart men vi har ju grått i vardagsrummet och det är där jag tänker ha den tror jag. Ångrar jag mig är det ju bara spraya på svart senare :)


Slut på helgen

Ja då var helgen snart slut.. Det har varit en jätte bra helg! I går kväll Var vi som sagt hos Sofie och det var himla roligt, bästa på länge!

Imorse tog vi sovmorgon och efter frukost kollade vi på Populärmusik från Vittula. Efter det åkte jag till Fjälster och tog en ridtur med Fanny. Näe jag kom hem igen gick jag på långpromenad med Sara och Erik, skönt!

Nu har vi ätit och Erik har åkt för att repa så jag tänkte kolla på TV en stund.. När Erik kommer hem ska vi kolla på New Moon :)


Lördag

Stannade kvar i Västervik över natten för att ta en runda på stan idag. Hade planerat att besöka deras socondhand affärer men det blev bara en jag besökte. Där hittade jag två fynd som jag visar senare!  Gick en sväng på stan också och köpte underkläder, tygskor, hårgrejer och lite andra saker.

Nu är jag hemma igen och har hunnit med en skön promenad. Ska snart hoppa in i duschen för ikväll ska vi till Sofie :)


Eldkvarn

Igår eftermiddag åkte farmor och jag till kusinerna i Västervik. På kvällen var Inger och jag på konserten med Eldkvarn :) Det var toppenbra!! Har lyssnat på dem ganska länge och anledningen till att jag började är att jag lyssnade mycket på Håkan Hellström under högstadietiden och just Eldkvarn var dem som inspirerade honom till att börja sjunga..


Fredag

God morgon! Ska snart iväg på föreläsning. Det är en kort föreläsning och det enda vi har i skolan idag så sen blir det hem igen och ta en promenad i solen som lyser idag :)



Våffeldagen :)

Det är ju trots allt den 25:e mars idag vilket betyder att det är våffeldagen. Så nu ikväll efter kvällspromenaden har vi mumsat på det Erik och jag. Väldigt gott måste jag säga, och det tyckte min sambo med minsann. Dem godaste våfflorna han ätit på länge slank det ur honom ;)

25:e mars är också en speciell dag förutom att det är just våffeldagen. Käraste kusin Louice fyller nämligen år just denna dag :) Stort Grattis från mig!





Här sitter vi kusin och jag i den roligaste karusell jag nånsin åkt tror jag ;)



Påskpynt

Jag har valt att inte påskpynta så mycket i år. Det är ju bara för några veckor. Fast det är ju så klart alltid roligt med lite förändring hemma så lite färgglatt påskris och några hönor har fått komma fram.










Dessa kaniner gjorde jag för länge länge sen när jag var liten. Älskar dem :)



Den här lilla häxan har jag också gjort själv en gång i tiden. Det var på dagis och jag kan inte ha varit så jätte gammal men jag minns än idag att jag var väldigt stolt över den ;)


Blåbärslycka

Var sugen på att köpa ett nytt te när jag var och storhandlade idag. Det fick bli ett med smak av blåbär. Det luktar underbart gott och smaken var det inte fel på heller :)


Våren är på ingång :)

Kom hem från en underbart härlig promenad för ett tag sen. Jag följde med Erik ut till Tälleryd och sen gick jag hem därifrån. Skönt att slippa gå den vanliga och tråkiga rundan. Överallt rann det vatten i små bäckar och hela åkrarna var fulla med vattten.. Härligt att våren är på väg!






Skönt med träning!!

Fick en effektiv dag sen faktiskt. Gjorde klart uppgiften ovanligt snabbt och det blev ovanligt bra ;)

For även ut i skogen för att hämta påskris. Det var inte det lättaste i den djupa och blöta snön, men lite fick jag tag på. Så eftermiddagen ägnades åt lite pyssel och städ.

Har även varit på step ikväll, superskönt nu efteråt :)


Imorgon blir det till att läsa, läsa, läsa..



Härliga väder, vill ha sol varje dag!


Onsdag

Seg dag idag.. Kommer inte igång med plugget som jag vill, har ingen inspiration. Vill göra klart en uppgift och få en bok läst så att jag inte behöver göra så mycket på fredag då jag har annat för mig.. Ska försöka hitta lusten och jobba på bra och sen gå ut och leta lite påskris..


Måndag

Har haft hemmaplugg hela dagen och läst boken Barn med flera språk, den var bra. Att den var lättläst gjorde det hela bättre :) Det är inte ofta i skolsammanhang..

Nu åkte mannen iväg och ska repa med bandet så jag passar på och åker och tränar, ska bli skönt :) Provade några gamla jeans förut idag och jag fick på mig alla utom ett par. Så nu på träningen ska jag tänka på det där sista paret för att öka motivationen ;)


Torsdag

Har haft en effektiv plugg-dag idag. Har fått texten inför morgondagens seminarie klar och två andra uppgifter om jag skjutit upp alldeles för länge.. Men sån är ju jag, jobbar bäst under press ;) I morgon har vi bara ett seminarie på förmiddagen och sen är det helg, skönt.

Idag har det varit ett eländigt grått väder.. Det enda positiva är att de har varit plusgrader så det har tagit lite på snön :)


 

Nog för att jag tycker om vintern men nu ser jag fram emot våren :)


Sommarjobb

Idag fick jag äntligen helt klart besked att jag får jobb i Tuna även i sommar :) Hade inte sökt något annat än så det var ju tur. Det känns bra att komma tillbaka dit, trivs både med de äldre och personalen!

Har haft hemmaplugg idag, har läst, läst, läst.. Dagarna kommer se ut så även i morgon och på torsdag.. en promenad i solen hann jag i alla fall med också :) Snart ska vi ut på kvällens promenad med.


Måndag

Har haft en bra helg! I fredags var jag hos en klasskamrat från gymnasiet och träffade halva klassen ungefär. Det  blir ju inte att man träffas så ofta så det var trevligt. Lördagen bjöd på härliga ridturer i solskenet med Annelie. Kvällen tillbringade jag hos Hannah där det bjöds på god hemgjord pizza! Vi passade på att ses då våra sambos hade annat för sig. Erik hade nämligen premiär med bandet i lördagskväll!

Har varit i skolan idag, påbörjat en ny kurs igen. Som vanligt känns det som att det är massor att göra men det kommer nog ge sig med tiden. En månad kvar till VFU med, ska bli superkul!


Lite fynd

Efter skolan idag tog jag en sväng till Erikshjälpen. Tänkte inte åka dit först eftersom jag blev besviken förra veckan jag var där.. Men idag fanns det lite att fynda! Det verkar vara stor rörelse på grejerna där inne, särskilt på möbler. Det jag kikade på förra veckan fanns inte kvar idag men däremot fanns det nya saker.

Är fortfarande ute efter ett vitrinskåt som jag sen kan måla vitt men sån tur hade jag inte idag, men jag får fortsätta hålla utkik. Har hittat flera på Blocket för extremt låga summor. Men det känns inte aktuellt att åka och hämta ett skåp flera mil bort.

Hur som helst, hittade lite på Erikshjälpen idag som föll mig i smaken:




Dessa ljusstakar för 10 kronor fick följa med hem. Hade först en plan att göra dem silvriga men de får nog vara vita ett tag till ändå.





En till ljusstake för värmeljus. Kan inte bestämma mig för om jag tycker den är ful eller fin men jag tänkte ge den ett försök. Den bestämde jag mig för att göra silvrig.



Blomkruka



Blomsterpall


Blomma



I lördags firade vi Eriks mormor som fyllde 80 år. Den här blomman gjorde jag till henne.


Städdag

Har haft måndag och tisdag ledigt nu för att jag pluggat in lite. Igår passade jag på att följa med och hälsa på farfar och så var jag i Fjälster resten av dagen för att rida och pyssla i stallet. Det är så härligt att rida nu när det är solsken och ganska varmt :)

Idag bestämde jag mig för att röja lite här hemma. Tog mig an den stora garderoben där vi bara slängt in saker känns de som.. De blev lite rensning men framförallt mer organiserat. Har även flyttat in mina pysselgrejer där så nu har jag bättre översikt över dem än föut då allt låg inknölat i ett litet skåp..

Nu ska jag ta mig lite mat eftersom det blir simning om en timme!


Träning

Har nu samlat ork efter min släng av maginfluensa så nu ska jag iväg på träning :) Ska bli skönt då jag suttit inne o pluggat nästan hela dagen.. Trots solen därute.. Hoppas på sol i helgen med så jag kan vara ute och njuta :)


RSS 2.0