klädprojekt

Började nyss med ett nytt projekt här hemma! Jag får inte plats med mina kläder i bara en garderob så nu ska jag slänga ut allt i den inbyggda garderoben där vi har jackor och städgrejer med mera och göra det till min garderob :) Tur jag är ledig imorn ;)

Tisdag

Efter två dagar med en massa matte-räknande är man rätt trött i huvudet. Jag hade hellre haft VFU den här veckan med, eller lov ;) I morgon blir det i alla fall lite annat, fast jag vet inte om det blir så mycket roligare. Vi ska diskutera en VFU-uppgift vi har haft nu..

Det är skönt att vara i Vimmerby den här veckan då jag har hunnit åka till Fjälster och rida och annat som inte har hunnits med så mycket under VFU:n..

I morgon firar Erik och jag 4 år tillsammans, det ska vi fira med mat på Kina-resturang och bio :)


Helg!!

Den här helgen har varit efterlängtad!! Konstigt att man alltid längtar efter helg.. Och den går alltid lika fort förbi. Ännu bättre hade det såklart varit om jag också hade fått höstlov som lärarna och barnen på VFU:n. Men nej, nästa vecka ska det räknas matte.. Fredagen är vi förhoppningsvis lediga i alla fall ;)

Slutade tidigt idag och åkte till Willys för att fredagshandla, det roligaste på hela veckan, hmm? Sen har dagen bestått av städ och plockande.. Har kollat på alla mina nuvarande pysselprojekt och tänker att jag måste avsluta några snart, men suget finns inte där.. Antagligen har jag för mycket på gång..  

Höstens färger ger mig inspiration till att vilja måla en fin tavla. Frågan är bara om den tavlan inte kommer göra min favorit-årstid till den fulaste ;)Farmors Asta och jag på promenad häromdagen. Hon ville dock inte vara still, därav den suddiga bilden..
Nu ska jag städa i ordning det sista och börja med maten så det är klart när älskling kommer hem!

 


Det gäller att blicka framåt

Då och då kan jag komma på mig själv med att tänka på att jag skulle vilja dra tillbaka tiden. Det finns tillfällen jag skulle vilja uppleva igen, stunder som har betytt mycket och som har format den jag är idag. Det handlar om både bra och dåliga stunder. Jag vill tillbaka till de bra för att få uppleva det igen och få den där härliga känslan. De dåliga vill jag uppleva igen för att kunna göra saker och ting annorlunda..

Det är konstigt att man tror att om man fick gå tillbaks i tiden så skulle man göra så mycket på ett helt annat sätt. Men skulle man verkligen det, när du är tillbaka vid de stunderna så skulle man ju inte ha haft en susning om vad som händer i framtiden och då kan man ju inte veta vad som är bäst att göra.

Hela livet är egentligen uppbyggt på de val man gör hit och dit. Varje dag gör man mängder med saker som kommer att påverka framtiden. Utan att man har en tanke på det. Vad har jag gjort idag som jag kommer ångra om några år? Det vet jag inte idag och när jag kommer på det är det för sent att ändra på det..

Men varför vill man då ändra på så himla mycket? Varför tänker man att allt skulle vara så annorlunda om man hade gjort si och så. Hade det verkligen förändrat så mycket? Man formar sig själv och kanske är det så att om man tänker för mycket på alla val man har gjort så är det tid att forma om sig för att slippa ångra något?


Tisdag

Bäst på att uppdatera som vanligt ;) VFU:n flyter på och ddet går kanon. I morgon ska jag hålla i en lektion om bondgårdens djur. Man tycker att man kan mycket men ändå går det en massa tid till att leta fakta och uppdatera sig.. Har fixat en snygg stencil med...


Känns som jag håller på att bli sjuk.. Idag har jag sovit några timmar på eftermiddagen för jag var helt slut.. Får hoppas jag klarar mig.


Helg!

Hade tänkt ta sovmorgon idag men när Erik gick upp vid halv åtta kunde jag inte sova längre.. Typiskt. Fast då försvinner ju inte hela dagen på att sova i alla fall. Ska in till Vimmerby om en stund och fixa lite, är ju marknad med så det blir väl en sväng där med kanske. Sen ska jag till Fjälster och rida, o så tänkte jag ta en härlig promenad också :)


Skönt med helg snart

Dagarna knallar och går. Det är kul med VFU men det tar på krafterna! Tur att man får uppskattning för att man är där. Igår sa en elev i 1:an till mig:
- Var det inte du som skulle vara här för att lära dig att bli fröken? sa han.
- Joo, vadå? sa jag
- Ja du är ju redan som en fröken!

Det är så otroligt roligt att vara i skolan, jag får en massa ideer om hur jag ska göra i mitt framtida yrke. Kommer på massa aktiviteter, inlärningsmetoder, pyssel osv. Tur det, för nu känner jag att jag verkligen har kommit rätt :) Idag fick jag vara med när klasslärarna pratade med specialpedagogen om några barn. Hon hade gjort individuella tester och nu utvärderade dem dessa och planerade åtgärder. Intressant.

Har kommit in i en pyssel och inspirations period igen, eller så har den inte gått över än. Nu passar det bättre när jag inte har en massa tentor ;)  Sitter och kollar igenom en massa olika pärmar och papper från gymnasiet och hittar en hel del jag vill göra. Alltifrån pyssel till lekar.

Var med på elevens val idag och var med Karin som har bild. Förra torsdagen gjorde vi skåla och annat i lera, med lönnlövs-avtryck på. Idag målade vi dem och jag tror det bli riktigt snyggt :)


Snart blir det träning :)

Onsdag

Det förra inlägget misstolkades visst lite. Det är ingen fara med mig. Jag tänker på alla andra som glöms bort, de som kommer i skymundan för de som tar all uppmärksamhet.. De som är duktiga men nästan aldrig får chans att visa det. Skolan är hemsk ibland.

VFU:n flyter på bra och jag börjar komma in i lärartänket nu :) Det är lite lättare den här veckan när man kan alla namn också ;)

Slutade tidigt idag och det var skönt! Hur kul jag än tycker det är med rättning och planering så är det ändå skönt att sluta tidigt mitt i veckan! Ska träna senare ikväll tror jag, har inte gjort det på evigheter känns det som.....

Varför ska det alltid bli så att man glöms bort.


Helg men ändå inte

De två första VFU-dagarna är avklarade! Känns skönt och det kommer nog bli en bra VFU. Handledarna är superbra och barnen likaså. Känns dock lite oklart än då vi inte har hunnit sätta oss och prata igenom allt. Men det ger sig nästa vecka tror jag.

Slutade vid tolv idag, himla skönt en fredag :) Eftermiddagen spenderades på Willys och med Erik i Tälleryd. Nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra, spela spel är mitt förslag ;)

I morgon hade jag tänkt ta en lång sovmorgon men så blir det inte då dem behövde vikarie i morgon i Tuna... Men pengar är ju välkomna dem med så..RSS 2.0