Nu är det nära!

Vilket underbart väder det har varit idag!! Sol och varmt som bara den, det märks att vi går in i juni i morgon (vart tog maj vägen?!). Har jobbat min sista planerade dag i Silverdalen idag, får se om det blir nåt mer innan de slutar för sommaren om knappt tre veckor.

Fick även reda på att uppgiften som jag skickade in igår var godkänd så nu är det bara morgondagens redovisning kvar!! Sitter och skriver lite inför den just nu och det ska nog gå bra. I morn vid halv tio tar jag alltså sommarlov!!!

Var ute på en promenad för en stund sen och det var otroligt skönt och varmt.

Sista uppgiften är inskickad!

Idag har jag skickat in sista uppgiften för denna terminen, det känns otroligt skönt!! Nu är det bara redovisning kvar på onsdag. Och skulle det vara så att uppgiften måste göras om är det inte hela världen för sen har jag ju inget annat som ska fixas. Så på onsdag klockan halv tio kan jag förhoppningsvis ta sommalov från studierna!!

Jag har även varit i Silverdalen idag och jobbat och ska även dit imorgon, det är roligt! Det kändes dock att det var måndag idag både med tanke på lite pratiga elever och mitt trötta huvud. Får hoppas på en lugn tisdag helt enkelt ;)

När jag kom hem tog jag en promenad för att bli av med huvudvärken och rensa tankarna lite. Som vanligt tog det inte lång tid innan det problemet var löst.



Längtar!!

Söndag 29 maj

En bra helg är snart till slut och en ny vecka väntar. Göteborgsvistelsen var jättebra och föreställningen var kanon!! Jag är otroligt stolt över min kusin! :)

Nu ska jag njuta lite till av helgen genom att kolla på film med Erik!

Bra helg på ingång!

Trots att jag varit trött precis hela dagen håller jag nu på att fixa mig i ordning och ser fram emot kvällen. Om en timme ska jag hämta upp Angelica och sen vidare mot Vimmerby för att umgås med trevliga tjejer. Sen blir det en sväng ner till öltältet också!

Dock blir det nyktert (som vanligt!) då en resa till Göteborg väntar imorgon och då vill jag vara pigg! Jag ska åka med familjen Ottosson och kolla på min otroligt duktiga kusin. Hon har gått på skola där i tre år och blir nu klar och som sista grej har de en föreställning och den ska vi gå på imorn. Det är något jag har sett fram emot i flera månader nu!!

Fredag 27 maj

Sitter och inväntar morgonens seminarie som börjar om tio minuter. Vi ska prata om tentan vi hade igår men jag förstår inte riktigt hur det ska gå till så jag hoppas det kommer att gå bra. Det håller på i en timme och därefter ska jag jobba lite med min text och sen beger jag mig mot Fjälster. Jag har inte varit där sen i lördags och känner att jag behöver komma dit och få ta det lite lugnt. Texten får helt enkelt vänta till söndag och måndag, jag brukar ju jobba bäst under press ;) Det jobbiga är att jag vet på ett ungefär vad jag ska skriva men jag får inte ner det på pappret..



Ska rida på Bellis idag :)

Torsdag 26 maj

Tentan är gjord och den kändes överkomlig. Den var trots allt på fyra timmar så det fanns tid till att kolla upp saker i boken. Jag kan dock inte säga om jag har klarat den eller inte. Skulle det vara så att jag inte har klarat den känns det inte jobbigt att få en chans till. Det kändes bra i alla fall.

Har skrivit lite på min sista inlämningsuppgift nu men jag hittar inte riktigt inspirationen så ska bege mig ut på en promenad. Tänkte springa först men det känns som det är för varmt för det just nu så et får vänta till senare tror jag.

Fick mina lönebesked idag och det trillar faktiskt in lite pengar den här månaden också. Det är skönt att jag lyckades få ihop några timmar i april för den här månaden får jag bara hälften av vad jag brukar få från CSN. Men som det ser ut nu ska jag klara mig ändå.

Onsdag 25 maj

Vi är inne i mitten av veckan och jag har jobbat klart för den här veckan. Eftersom jag har tenta i morgon och seminarie på fredag kunde jag inte jobba mer.. Det känns lite tråkigt för den här veckan har det varit elevens val pch jag har haft en egen liten grupp. Vår grupp har jobbat med djur och det är ju något som jag tycker är kul. De hade varit roligt att få fortsätta jobba med min grupp och även fått höra deras redovisningar, men studierna går först..

Trött

Trött är bara förnamnet på vad jag har varit idag.. Fullt upp på jobbet och en massa att fixa och ordna med.. Har inte varit stilla en minut idag tror jag. Kom hem strax efter fyra och hade tänkt ta en promenad för att pigga upp mig men då började det regna så jag fick hålla mig inne. Somnade på soffan efter en stunds försök till att plugga grammatik och vaknade när Erik kom hem. Som tur var hjälptes vi åt att laga middag idag för det var köttgryta på menyn och det är Eriks avdelning ;)

En stund efter maten kom jag äntligen ut för en promenad och det blev en lång sådan och det behövdes både för ryggen, tankarna och min trötthet. Det bästa botemedlet mot detta är motion enligt mig. Jag reder ut alla mina tankar och funderingar när jag är ute och går. Det är också då jag kommer på en massa saker som gäller t.ex. plugget eller jobbet.

Nu har jag pluggat en stund men jag känner att jag inte kan läsa mer grammatik inför torsdag. Jag kommer säkert ha panik imorn kväll så då lär jag läsa mer men just nu känns det som att jag inte kan få in mer.. Jag har alltid haft svårt för just grammatiken i engelskan och oroar mig därför lite för provet men i det här fallet känns det inte så farligt om jag skulle få göra en omtenta för första gången..

Ska planera lite inför morgondagen nu innan det är sängdags.

Balen 2011 - Häst och vagn

Efter dansuppvisningen åkte Fanny och Henke häst och vagn ner till Källängsparken. Det var Annelie och Isa som körde dem.













Balen 2011 - Dansuppvisningen

I lördags var det alltså dags för årets bal i Vimmerby. Fanny och Henrik var så klart med och även kusin Sophie! Först var det dans i ishallen och Fanny och Henke var otroligt duktiga, det såg så lätt ut när de dansade. Hanna och jag blev lite gråtmilda och fällde nåra tårar där inne ;)
Dansparen kommer in, Fanny i turkos klänning
Många fina färger på klänningarna



Dans



Dansparet efteråt

Helgens planer

Det är helg igen och denna helg ser ut att bli bra! För ett par månader sen satt jag och längtade efter vissa helger och det här är en av dem. Anledningen till detta är att min lillasyster ska gå på studentbal! Så imorgon har de dansuppvisning och sedan mingel i parken inne i stan. Självklart kommer jag vara på plats! Har sett hennes klänning men jag har inte sett den på och jag vet inte riktigt hur hon ska ha håret, smink osv. så det ska bli otroligt roligt.

Jag ska också försöka hinna med att rida i alla fall imorn och förhoppningsvis på söndag. Har längtat efter en ridtur hela veckan men det har inte funnits tid till det. På söndag ska jag också följa med en vän på hästtävling och det ska bli skoj!
Minns det som igår...

Fredag 20 maj

Jag kom upp imorse och det gick smidigt och bra med kalvar och promenad och allt jag skulle hinna med innan jobbet. Dessutom var det strålande sol och blå himmel så det var en riktigt skön morgon faktiskt. Dagen har sedan rullat på och det har varit en bra dag att jobba. Ska även jobba nästa vecka måndag-onsdag och då är det elevens val som gäller hela veckan och jag ska ta hand om en grupp som ska jobba med djur. Vilken tur för mig att det är ett av mina favoritämnen! Hade jag kunnat hade jag fått jobba hela veckan men tyvärr körde det ihop sig för mig då jag har prov och seminarie torsdag och fredag.. Detta betyder alltså att jag måste försöka trycka in lite studier i helgen, men det ser tajt ut..



Fredag 20 maj

Jag kom upp imorse och det gick smidigt och bra med kalvar och promenad och allt jag skulle hinna med innan jobbet. Dessutom var det strålande sol och blå himmel så det var en riktigt skön morgon faktiskt. Dagen har sedan rullat på och det har varit en bra dag att jobba. Ska även jobba nästa vecka måndag-onsdag och då är det elevens val som gäller hela veckan och jag ska ta hand om en grupp som ska jobba med djur. Vilken tur för mig att det är ett av mina favoritämnen! Hade jag kunnat hade jag fått jobba hela veckan men tyvärr körde det ihop sig för mig då jag har prov och seminarie torsdag och fredag.. Detta betyder alltså att jag måste försöka trycka in lite studier i helgen, men det ser tajt ut..



Dagarna går som på räls..

Jag vet att jag tjatar otroligt mycket om att tiden går så fort men det är verkligen så just nu. Denna vecka bara springer iväg och jag hinner inte med hälften som ska göras och absolut inte det jag vill göra.. Eftersom jag bara har cirka två veckor kvar med studierna är det ganska mycket som ska göras. Dessutom har jag jobbat i Silverdalen igår och idag och ska göra det även i morgon. Även om jag får skylla mig själv att jag inte riktigt hinner med allt när jag jobbar så vill jag inte tacka nej för det ger mig så otroligt mycket!!

Nu ikväll har jag i alla fall hunnit med en springtur och det var skönt och välbehövligt. Jag har haft ont i ryggen de senaste dagarna, tror det kan bero på att jag är ovan vid att stå upp så mycket som jag gör när jag jobbar.. Så en löprunda satt verkligen på sin plats, efter tio minuter kände jag hur ryggen slappnade av och mjuknade till lite.

Imorn blir det till att gå upp tidigt då Erik ska jobba förmiddag så jag har åtagit mig att ge kalvarna innan jag ska åka och jobba. Dessutom måste jag ut och gå med Molly så nu blir det hopp i säng för att orka med morgondagen!

Eriks födelsedag

Erik hade beställt smörgåstårta till middag av mig





Måndag 16 maj

Har varit lite glest mellan uppdateringen här, men vardagen rullar på så fort så jag knappt hinner med.. Sen sist har det bland annat gjorts ett besök i Västervik, Erik har fyllt år, jag har införskaffat mig ytterligare ett par springskor, har umgåtts med vänner, ridit, träffat Gotlands-kusinerna, haft ponnyridning med mera..
Nog om det just nu.

Idag är det plugg som står på schemat och jag har hitills betat av en del på min lista så det går bra. Till saken hör att jag inte är hemma och pluggar utan jag är i Tälleryd. Då familjen Olsson är i Italien en vecka bor vi här ute för att se till djuren, Molly och huset.. Det är kanske därför plugget går så bra idag, jag har inte riktigt något annat som lockar helt enkelt..

Dagen började tidigt idag, hade tid på verkstaden för lite reaparation av bilen så jag åkte dit och lämnade den vid sju. Därifrån sprang jag hem till Vena och sen tog jag cykel ut hit. Även om jag ville ligga kvar i sängen var det ett skönt sätt att börja dagen på!

Onsdag 11 maj

Snart är denna dag till ända. Jag har haft lite plugg-paus idag och spenderat största delen av dagen i Fjälster. Där har jag sysselsatt mig med att mocka skit ur en stor kalvbox, satt potatis, ridit och solat samtidigt som jag pluggade lite.
Det blev även cykel fram och tillbaka så jag är nöjd med dagen!

Ikväll tog jag mig en promenad i det härliga vädret. Jag älskar att vara ute på kvällen när det fortfarande är varmt och solen håller på att gå ner. Igår var jag ute och sprang på kvällen och det flöt på så bra att jag slog nytt rekord igen :)

Hästar


"Ko-utsläpp!

Första grästuggan för året

Sedan lite glädjerus



Utforskar hagen



Bråkas lite





Frihet



Krön Runt

Igår deltog jag i Krön Runt. Det är ett cykellopp på ca 23 kilometer runt en sjö i Vimmerby som heter Krön. Det är en härlig runda med fin natur och utsikt över sjön.

Jag cyklade även först till Fjälster för att sen åka med pappa in till Vimmerby där vi mötte upp bland annat storasyster och Gunilla. Vi hade följe hela vägen och svarade på tipsfrågorna tillsammans. När vi var i mål hade Hanna och jag bestämt att vi skulle cykla ihop hem till Fjälster så vi gav oss iväg. När vi närmade oss bestämde vi (Hanna) att vi skulle ta en extra-sväng. Sagt och gjort, det blev en ganska bra bit till.. Till detta hör att jag sen cyklade hem till Vena igen senare på kvällen. Sammanlagt trampade jag runt 7 mil. Det känns idag kan jag lova!!




Fredag 6 maj

Då var fredagen här igen, men det var väl nyss helg?
Det känns som att veckorna bara springer iväg just nu..
Idag är jag hemma och pluggar, tar igen det mesta av det jag missat under veckans jobb. Innan lunch tog jag en liten paus och gav mig ut för att cykla en sväng, och tro det eller ej jag fick solsken på mig nästan hela tiden, skönt!

Till lunch blev det raggmunk, har varit sugen på det ett par dagar så idag ställde jag mig och stekte några. Nu ska jag fortsätta med plugget så jag kan ta lite helg sen i eftermiddag.

Springtur i regnet

Det blev jobb även idag och strax efter att jag kom hem begav jag mig ut för att springa. Efter ett par kilometer började det regna ganska mycket, men det gjorde mig inget idag, det var nästan skönt faktiskt. Regnet gjorde att jag sprang lite fortare än vad jag brukar, och jag slog även ditansrekord! Det börjar ta sig med de längre rundorna nu! Medelhastigheten blev 5 min och 11 sek och som snabbast låg jag på 5 min och 6 sek, så jag är helnöjd!!

Blev dock lite frusen när jag kom in igen så snabbt in i en varm dusch och på med en tjock tröja. Det är viktigt att värma sig när man blivit blöt, kall och svettig.. Brukar slarva med det och då blir jag frusen och hängig på kvällen..

Äntligen gav jag mig ut!

När jag kom hem från en arbetsdag i Silverdalen sken solen en stund så jag skyndade mig att äta lite och sen gav jag mig äntligen ut och sprang! Dessvärre hade inte vilodagarna gjort så gott för mig, i början blev jag lite trött och min ena vad krampade. Men eftersom jag hade gett mig fan på att ge mig ut så kämpade jag på. Rundan blev nästan exakt en mil och det var otroligt skönt efteråt! Nu när jag fick den känslan idag igen blir det nog lättare att komma ut även om vädret är dåligt.

Hade tänkt ta en promenad efteråt för att mjuka upp benen men jag bestämde mig för att skjuta upp det tills ikväll och plugga lite istället. Det var nog smart gjort för efter en kvart kom regnet igen...

Isa och fölis

Nu äntligen har jag lagt in bilderna jag tog i fredags på Isa och hennes föl!


Onsdag 3 maj

Nu är vi alltså inne i maj månad redan och jag har nu mindre än en månad kvar av denna termin, skönt!!!
Även om maj månad anses vara en månad med vår och försommar så är det inte fallet just nu i alla fall, utanför mitt fönster snöar det just nu. Ibland övergår det i regn, men snö är det allt.

Har de senaste dagarna varit lite nedstämd och inte orkat ta mig för någonting. Har dock inte blivit sjuk så jag vet inte vad det är, det är väl vädret som påverkar mig som vanligt kanske.. Jag som brukar vara så full av energi och längta efter att få komma ut och röra på mig har hellre velat vara inomhus nu i två dagar.. Jag hade laddat upp för en springtur idag men när det snöar känns det inte så lockande. Får se om det lättar upp till eftermiddagen..

RSS 2.0