Juldagen

Dagen började med en härlig sovmorgon och sen mys med gubben =) Efter lite frukost och lite småplock på förmiddagen så gick vi till Eriks farfar där vi fikade. Sen bar det av hem till Fjälster och då var mormor och Anders här och sen blev det god mat =) Åt så mycket så jag är proppfull fortfarande! Efter maten körde alla vi "ungdomar" singstar (förutom jag som är för feg =P) Vid halv sju skjutsade jag hem Erik till lägenheten för att han skulle fixa sig inför kvällen. Jag åkte tillbaka till Fjälster och här är jag fortfarande. Vi har öppnat paket och snart blir det ostkaka. Senare ska jag också åka iväg mot Hultsfred och Metropol, ska träffa Sofia och Emelie =) Sofia har jag inte träffat på hur länge som helst så det ska bli riktigt kul!! :)

Imorgon kommer systrarna och mormor och Anders på fika hos oss! =)

Lägenheten

Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder på lägenheten också =)

SOVRUMMET






VARDAGSRUMMET








KONTOR/MATRUM








KÖKET






HALLEN







Julafton =)

GOD JUL!!

Då var det jul igen =) Nu är julafton snart över och jag är trött! Dagen började med mysig frukost med älsklingen! Sen gjorde vi oss iordning och gav varandra våra julklappar! Jag hade ju lite problem med att komma på vad jag ville ha av honom så jag fick en taklampa och två sänglampor till sovrummet, sen fick jag ett presentkort på LIndex också! Älsklingen tyckte att han inte gav mig roliga klappar men jag får så mycket av honom annars så det dög alldeles utmärkt för min del! Han fick av mig en stor tavla och en fin väggklocka!



Efter paketen så kom Eriks familj på en visit, vi bjöd på te och lite kakor. Vi fick också vår julklapp av dem, en micro, välbehövligt! Sen gick vi över till våra hyresvärdar och lämnade en julblomma, de blev glada och rörda, alltid trevligt när man gör någon glad :)

Sen bar det av i full fart till Tuna kyrka, jag fick låna älsklingens bil som tur var. I kyrkan var pappa och mina systrar och vi kollade på det fina julspelet och lyssnade till fin sång och musik! Det är en tradition att vi går till kyrkan på julafton och sen går upp till mammas grav och tänder ett ljus.


Dagen till ära hade det ju snöat =)


Efter kyrkan åkte vi mot Fjälster och klockan ett var vi hos farmor och fick god mat! Mycket köttbullar och prinskorv slank ner =) Julafton är alltid trevlig, man är med familjen och kusinerna o farmor o farfar. I år var Annelie med hos oss också, trevligt!

Efter mycket väntande och Kalle Anka så kom tomten i år med, pappa kan va rätt rolig ibland =P Jag fick ovanligt många paket och alla var uppskattade, tack alla! De paket jag hade köpt till alla var också uppskattade, skönt. Jag tycker det är roligast på julafton o höra att någon blir glad över det man har köpt till dem. Gladast blev nog farmor över collaget på alla barnbarn =)

Nu är jag fortfarande i Fjälster, jag och mina systrar är ensamna hemma i vårt hus, de sitter o kör singstar nere i TV rummet så ja hör dem upp hit där datorn står =) Ska lägga upp lite bilder och sen gå ner och sjunga jag med innan det bär av mot Vena igen!




















Fredag =)

Har hållt på fram till nu o packa ihop alla mina grejer som jag ska ha med mig från Fjälster, trodde att jag hade fått med de mesta men de visade sig att jag hade mer grejer än jag trodde.. Känns lite konstigt och lite sorgligt, men jag vet att det kommer kännas bra ikväll när jag ligger i sängen bredvid Erik :) Kommer kanske inte åka hem hit till Fjälster nu nån mer gång innan jul och det känns lite konstigt men de är ju inte så långt om jag skulle få hemlängtan.

Vi har inte fått vårt internet till lägenheten än men jag ska ta en massa bilder som kommer senare :) Nu är de nog bäst jag fortsätter!



 


Färgat håret

Idag var Linn o jag inne i stan o skulle kolla lite kläder till oss själva till jul men vi hittade inte så mycket.. Jag köpte en klänning i alla fall efter många om och men.. Sen köpte vi hårfärg också så nu ikväll har vi färgat håret båda två :) Vi har också varit och simmat och badat lite i äventyrsbadet :)

Nu kollar vi på Bonde söker fru och sen får vi se vad de blir. Vi börjar vid åtta imorgon och då har vi redovisning av rollspelet, är lite nervös inför det men de ska nog gå bra! Sen imorn har vi en föreläsning om rollspel och det är en som jobbar på Kalmar länsmuseum som ska ha det och hon är en jättebra pedagog så det ska bli intressant hoppas jag! Imorn är det även sista dagen innan det är juluppehåll så jag åker hem igen på kvällen :) Ska hem till Fjälster och slå in alla mina paket och fixa collagen som Fanny och jag ska ge till farmor och mormor. Sen på fredag bär det av till Vena och nya lägenheten :)




Bord



Sitter o kollar på lite möbler o sånt som jag vill ha.. Det här bordet från IKEA är helt okej. Vill ha ett nytt bord!

Tisdag

Tjolahopp!

Idag har de varit skola hela dagen lång, två föreläsningar och sedan jobbade Angela, Hanna o jag med rollspelsuppgiften igen. Jag har varit trött hela dagen, det var segt att gå upp imorse.. Nu sitter jag, Linn och Angela i soffan ser på Titanic! Får hoppas att jag orkar se hela filmen ikväll, igår så somnade jag innan filmen var slut..

Imorgon är vi "lediga", då ska vi in till stan Linn och jag, ska kolla lite små julklappar och sen kanske hitta nåt nytt i klädväg :) Efter stan ska jag sätta mig i biblioteket och börja skriva lite på mitt PM.. Vill inte ha så mycket att göra under lovet sen..

Nej nu ska jag kolla på filmen!!



Längtar till julafton :)

Bor hos Linn den här veckan :)

Helgen som gick var det ful rulle, i lördags åkte vi ner till Växjö för att julhandla och för att köra hem alla mina grejer till vår nya lägenhet. Jag fick klart alla mina julkappar så det är skönt. Kanske ska köpa några småsaker till bara ;) det var en mysig dag på stan, trots att vi blev lite irriterade på varandra över att vi inte kom på vad jag skulle få i julklapp.. Men det löste sig det med till slut. Sen tog vi tag i flytten, det tog lång tid att lasta in allting så det var skönt när vi satt i bilen på väg hem igen! I söndags ställde vi in alla mina grejer i lägenheten och sen körde vi lite grejer från Erik och mina möbler som jag hade kvar hemma i Fjälster. Det kändes lite sorgligt att packa ihop saker i sitt barndomsrum, men jag ska ju få bo med den underbaraste killen som finns så det ska nog bli bra :)

På eftermiddagen när vi bestämt oss för att sluta köra grejer så tog vi det lugnt, det behövdes nog för vi var rätt slut efter helgen.. Erik sov hos mig och eftersom vi båda skulle upp tidigt så blev natten så där hemsk som den kan bli när man oroar sig för att man ska försova sig. Pappa skjutsade mig till tåget imorse o jag var i Växjö igen vid halv nio.

Idag har de varit skola med seminarie o föreläsning och sen satt Hanna, Angela och jag ock skrev klart vårt rollspel. Det var en ganska svår uppgift då ingen av oss har jobbat med det förut. Men nu är den första versionen klar och vi känner oss rätt nöjda.

För övrigt så har jag flyttat in hos LInn nu eftersom min lägenhet här är nästan helt tom nu. Så här ska jag bo nu denna veckan och den sista tiden i Växjö efter nyår. Nu sitter vi o kollar på en film innan vi ska sova!

Längtar till fredag då vi flyttar in :)



Härligt med snö! :)









Nu ska jag börja laga mat här hemma, ska göra pizza :) Sen blir de lite plugg och sen ikväll åker jag till Erik och sover där :)

Hemma i Fjälster!

Nu är jag hemma igen, kom hem igår kväll. Här är det snö (det var snö i Växjl igår med men inte så mycket) och det tycker jag om :) Fick en liten sovmorgon idag tills Erik ringde och väckte mig vid halv tio. Efter det gick jag ut och pysslade i stallet o städade. Kan ju bara hoppas på att min slarviga lillasyster kan hålla det städat i en dag åtminstone. Sen tog jag in pållarna och pysslade med dem och sen tog jag en härlig ridtur på Bella! Det var otroligt längesen jag red kom jag på så det var efterlängtat! Det blir så mycket härligare o rida när det är snö ute också.








Lång dag

Idag har det varit en lång dag i skolan, fån 8.30-16.30. Man sig sg efter en hel dag med föreläsningar.. Speciellt efter VFU perioden. Imorgon blir det en sen dag och sen hem igen på kvällen :) Ett av seminarierna kommer bli krångligt tror jag, vi ska ha en rollspelsuppgift och än så länge fattar jag ingenting. Men får hoppas det blir bra. Lär nog bli en del plugg de dagar som jag är hemma..

I helgen ska Erik och jag hit till Växjö, vi ska packa in alla mina saker och köra hem dem, för snart får vi vår lägenhet :) Vi var o kollade på den i lördags och de hade kommit en bit på vägen, nu var det fräscht och fint :) Det kommer bli kanon! Har även fått reda på att jag har kommit in i Vimmerby så allt har löst sig. Ibland undrar jag om jag har överdrivet mycket tur?? Men det får man väl vara glad för.

Vi ska också ta en sväng på stan i helgen och köpa julklappar, hoppas jag blir klar med alla då!

Nu ska jag kila bort till Linn för vi har tvättid nu. Ska bo där nästa vecka och veckan efter jul som jag fortfarande kommer gå här i Växjö, ska bli kul ;)

Har handlat mina första julklappar!

Då var de tisdag igen! Helgen gck på fort, var hemma i Fjälster nästan hela helgen och för en gångs skull så var hela familjen samlad i söndags :) Storasyster gjorde potatissoppa, min favorit! Nu är det andra och sista veckan på VFU:n kvar, har två dagar kvar då jag är ledig på fredag! Känns både skönt o sorgligt att det är över för denna gång, har ju nog insett att mellanstadiet inte är något för mig.. Lågstadiet känns mer som min grej!

Idag var jag en sväng på IKEA när jag slutat, kollade in lite grejer jag ska köpa och sånt som ja vill ha! Köpte en julklapp också. Handlade mina första klappar igår, skönt o ha en del avklarade! Det svåraste är vad ja ska ge till älsklingen och till pappa, konstigt nog så är de alltid killarna som ja har svårt att komma på till!




RSS 2.0